У парку Глоби пиляють аварійні дерева

Аварійні, хворі та пошкоджені дерева — під спил. У парку Глоби триває видалення насаджень, які вже відслугували своє. Кожне таке дерево оглянула спеціальна комісія — і лише після того вирішувалась його доля. Жодного зеленого живого дерева у парку, кажуть чиновники, не зачіпають. Видалити сухостій та хворі насадження планували ще з весни, тож як тільки но з’явилось фінансування – провели тендер на відповідні роботи. Аналогічні генеральні прибирання планують ще у кількох парках.

Звуки пилки у парку Глоби чутно із самого ранку. Тут тривають роботи із видалення аварійних, хворих та пошкоджених дерев.

Усього таких тут назбиралось зо дві сотні. Чиновники запевняють, мова йде лише про зіпсовані дерева. Жодних живих у цьому списку немає. До того ж вони пройшли три комісії кожна з яких винесла свою експертну думку. А всі дерева, які йдуть під пилку, були сфотографовані та розміщені на сайті міськради.

Підрядник працює тут з 1 липня. Весь парк поділили на ділянки, тож дерева пиляють поетапно. Далі — усе прибирають. Так робітники не заважають відпочиваючим, та й увесь парк можна не перекривати. Перший етап робіт планують закінчити наприкінці місяця. А ближче до осені візьмуться за черговий — омолодження дерев.

У планах також й озеленення парку Глоби.

“Є проєкти утримання зелених насаджень і парку. Ми будемо вишуковувати будь-які можливості для того, щоб замінити видалене дерево аналогічним по сортовому виду, по проєкту на цьому місці.”

Щож до парку Глоби в цілому, йому омолодження, на відміну від дерев, цьогоріч не світить. Через пандемію коронавірусу, коштів на це немає. Тож цьогорічні плани з реконструкції довелось посунути.

Втім у парку завжди готові до співпраці. Тож якщо бізнес виявить бажання, готові вислухати кожного.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com