У Дніпровській політехніці за підтримки компанії Інтерпайп розпочався фінальний етап змагань WorldSkills Ukraine з мехатроніки. Студенти з усієї країни спочатку боролись у регіональних турах. До фіналу ж дійшли найкращі – команди з Києва, Дніпра, Запоріжжя та Кропивницького, Івано-Франківська та Покровська.

Тож, як вони вирішували – хто сильніший – бачили наші кореспонденти.

До початку змагань залишились лічені хвилини. Перша команда учасників з Дніпра готується до старту. Перед цим – студентів дистанційно привітали у Міністерстві освіти.

WorldSkills – це найбільші міжнародні змагання професійної майстерності. Вони проводяться для учнів профтехзакладів, студентів та молодих фахівців з метою популяризувати робітничі професії. В Україні змагання проходять із 2016 року, а дисципліна “Мехатроніка” цього року стартувала вперше.

Змагання проходять на базі Дніпровської політехніки у лабораторії мехатроніки з сучасним німецьким обладнанням FESTO. Саме тут компанія Інтерпайп облаштувала майданчик, де кожен студент може відчути себе справжнім інженером. Бо мехатроніки – це фахівці-універсали, які можуть і запрограмувати, і налаштувати, і полагодити сучасну промислову техніку.

Змагання відбувається у декілька етапів. Спочатку – хлопців ознайомлюють із задачею. Наприклад – відновити роботу певного обладнання. Ось так цей маніпулятор має працювати…

Та після демонстрації – прилад розбирають. А студентам дають лише інструкцію та схеми. Далі ж – їхня черга показати власні знання та вміння. З прогнозами свого виступу хлопці поки обережні.

Змагання з мехатроніки триватимуть до четверга. Переможців оголосять тринадцятого жовтня у режимі онлайн.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com