Перетворили навколишню територію на сміттєзвалище

Перетворили навколишню територію на сміттєзвалище

Мешканці вулиці Байкальської потерпають від безвідповідальних продавців місцевого оптОвого ринку. Близько половини підприємців не уклали угод на вивезення сміття. Тож виносять мішки з відходами у баки найближчих дворів. На численні запити жителів – відреагували у міськраді. Департамент екології організував рейд. Наш Єгор Ромахло – із подробицями…

Нестерпний сморід та антисанітарія. Вулиці лівобережжя неподалік Байкальського оптОвого ринку – всіяні купами сміття. Місцеві жителі кажуть – усі ці відходи безвідповідальні підприємці виносять зі своїх точок вночі. Місцями це вже цілі гори органіки, що гниє.

І подібна картина тут – вже багато років. Сьогодні ж – підприємців перевірить комісія міськради. Ось – перша жіночка, яка торгує рибою. І написи на цінниках дуже схожі із тими, що ми бачили на стихійних звалищах поряд. На руках у реалізатора – жодних документів.

Далі жінка швидко прибирає увесь товар. Але від складання адмінпротоколу – це її не врятує. На наступній торговельній точці – також документи не надають. Хоча навіть є куточок споживача. Щоправда – дістатися до нього можна тільки за допомогою драбини. Продавець з цього приводу – доволі самокритичний.

Та все ж документи пообіцяли надати. Мовляв, хазяїн підвезе. Загалом, на цьому ринку працюють близько сотні підприємців. За перші пів години перевірки статистика невтішна. Кожен другий – має проблеми з паперами. Покарання ж за це – відносно невелике – від вісімсот п’ятдесяти – до тисячі сімсот гривень. Саме тому, кажуть у департаменті екології, тут постійно утворюють сміттєзвалища.

А це – близько гектара землі, яка була отруєна відходами. Також чиновники припускають, що оскільки підприємці ігнорують їхні вимоги – доведеться залучати вже й поліцію.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com