Фентезі книги, які ідеально підійдуть для зимових вечорів

Чому варто обрати фентезі, щоб цікаво провести зимовий вечір

Чудовий спосіб втекти від гнітючої реальності — це поринути в абсолютно інший світ, в якому панують дивовижні персонажі, фантастичні істоти та оживають казки й легенди. Здійснити подібну «подорож» можна за допомогою книг у жанрі фентезі, які дозволять забути про тривожні думки та подарують кілька годин цілковитої магії.

Особливості літератури у стилі фентезі

Перше, за що читачі полюбляють фентезійні книги — антиповсякденність сюжету. Буквально з перших сторінок така властивість дає поринути в зовсім інший світ, в якому зупиняється час від відчуття захвату.

Магія, яка присутня практично в кожному фентезі, повертає віру в диво не лише дітям чи підліткам, а й дорослим. Незвичайні предмети, тварини, люди з магічними вміннями, не перестають вражати свідомість читача та відкривати нові грані фантазії письменників.

Не обходиться жанр і без романтики. Кохання, що супроводжується постійною небезпекою, боротьбою за виживання чи несправедливістю, пристрасть між персонажами на фоні всіх подій сприймається ще гостріше та цікавіше.

У фентезі навіть повсякденні речі мають зовсім інше значення. Автори жанру здатні відображати реальне життя в алегоричному вигляді, підкреслюючи потаємні бажання та приховані почуття людей.

Що варто почитати у жанрі фентезі

«Родзинкою» жанру вважається відсутність обмежень опису сюжету у часі, просторі, формі, зовнішньому вигляді персонажів та характеристик героїв. Кожне фентезі — це окремий всесвіт, в якому відображена авторська реальність згідно з баченням конкретного творця.

І найкраще відчути багатство та неймовірність стилістичного напрямку літератури можна, прочитавши такі книги:

  • Ребека Яррос, «Четверте крило» — книжкова новинка, яка вже встигла наробити галасу серед книголюбів та стати лідером продажів у книгарнях. Вона переносить у всесвіт драконів, помсти, сміливості, боротьби, котру веде головна героїня Вайолет.
  • Дара Корній, «Сузір’я Дів» — про переплетіння жіночих доль, родинні таємниці та прокляття, що тягнуться підступним шлейфом за героїнею від XVІІІ до сьогодення.
  • Сара Дж. Маас, «Місто Півмісяця» — історія навіплюдини-напівельфійки в пошуках справедливості та помсти за смерть друзів.
  • Джон Р. Р. Толкін, трилогія «Володар перснів» — неймовірний роман про боротьбу між добром та злом у Середзем’ї від родоначальника жанру фентезі.

За прочитанням книг можна й не помітити, як швидко плине час. Фанатам фентезі варто бути обережними, адже варто трохи відволіктись, і ноги самі понесуть до книгарні у пошуках продовження історії.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com