Як користуватися бездротовими навушниками правильно та ефективно

Популярний гаджет, який для багатьох став постійним супутником, – бездротові навушники. Переважно, користувачі після покупки не читають інструкцію до TWS вкладок, через що використовують їхній потенціал не на всі сто відсотків. Але якщо купили бездротові навушники за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/naushniki/tip-podklyucheniya_besprovodnye/, отримаєте їх у повній комплектації разом з інструкцією. Рекомендуємо з нею уважно ознайомитися.

Як підключити бездротові навушники до телефона

Щоб перше підключення пройшло безшовно, треба вибирати навушники, що сумісні з операційною системою вашого смартфона. Наприклад, AirPods стануть ідеальним вибором для власників Айфонів. За бажанням їх можна підключити й до Андроїда, але багато фірмових функцій можуть працювати некоректно. Тому, якщо у вас, наприклад, смартфон Samsung чи OPPO, до нього краще купувати навушники цього ж виробника.

Підключення бездротових навушників до смартфона здійснюється за стандартним алгоритмом:

  • на телефоні вмикаємо Bluetooth;
  • дістаємо навушники з зарядного футляра – на деяких моделях є кнопка для синхронізації навушників між собою, але багато моделей автоматично синхронізуються між собою;
  • телефон шукає доступні для підключення пристрої – назва бездротових навушників повинна з’явитися в списку;
  • підтверджуємо під’єднання – зазвичай на телефоні з’являється повідомлення, чи хочете ви підключити навушники.

Багато виробників навушників пропонують власні застосунки для простішого підключення до смартфонів різних виробників. Також через додаток можна налаштувати параметри відтворення, наприклад вибрати стиль чи налаштувати еквалайзер.

Сенсорне керування навушниками TWS

Зазвичай на ніжках навушників чи в області біля динаміків є чутлива сенсорна панель для керування. Звісно, жести можуть відрізнятися залежно від виробника, але зазвичай вони такі:

  1. Один тап – поставити музику на паузу, прийняти вхідний виклик, завершити розмову під час спілкування;
  2. Два тапи – повернення до попереднього треку, відхилення вхідного виклика;
  3. Три тапи – перейти до наступної пісні у вашому плейлисті;
  4. Утримання пальця на сенсорній панелі – через додаток можна налаштувати, наприклад, утримання правого навушника для збільшення гучності, лівого – для зменшення.

Детальнішу інформацію завжди можна знайти в інструкції або безпосередньо на сайті виробника. Також в інтернет-магазині можна завантажити інструкцію для конкретної моделі в PDF форматі.

Розповсюджені проблеми з бездротовими навушниками

Чому телефон не бачить навушники:

  1. Перевірте, можливо, встановлено з’єднання з іншим Bluetooth пристроєм – вашою колонкою чи іншою парою навушників;
  2. Бездротові вкладки розряджені й “не хочуть” синхронізуватися”;
  3. Покладіть навушники назад до кейсу й знов витягніть.

Чому один навушник грає тихіше:

  1. Сіточка динаміка засмічена вушною сіркою;
  2. Неоднаковий заряд через накопичення бруду на клемах зарядного футляра;
  3. Всередину потрапила волога й пошкодила динамік.

Навушники швидко розряджаються

У випадку з недорогими навушниками це поширена проблема, адже акумулятор швидко втрачає ємність (деградує) через інтенсивне заряджання й використання. Також швидке розрядження може траплятися через те, що смартфон знаходиться на великій відстані. Не забувайте регулярно чистити кейс, а особливо клеми. Заряджати навушники треба правильно, не рекомендується довго тримати кейс підключеним до зарядного адаптера.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com