Офіційні та неофіційні пляжі Дніпра, де безпечно купатися?

На Дніпропетровщині з початку купального сезону потонуло майже тридцять людей. Троє з них – діти. Всі вони загинули на неофіційних місцях для купання. Де у місті купаються та чи безпечно почуваються себе відпочивальники?

З початку року в Україні потонуло майже сімсот людей. Вісімдесят із них – діти. Попри попередження рятувальників, українці продовжують нехтувати правилами безпеки та купатися на неофіційних пляжах.

У розпал спекотного дня на Котловані – не проштовхнутися. Цей пляж – улюблене місце відпочинку мешканців Індустріального району. Хоча він – неофіційний, тут завжди повно людей.

А от пан Анатолій разом із родиною надає перевагу офіційним місцям для купання. Кілька разів на тиждень приїжджає на пляж у парку Сагайдак. Тут, каже, чисто та безпечно. Однак, доглянута територія та наявність рятувальників не привід розслабитися.

Безпеку власних дітей у воді Анатолій контролює особисто.

За офіційними даними, з початку купального сезону на Дніпропетровщині потонуло двадцять сім людей. Найбільше – у віддалених районах області. Все через купання у заборонених місцях. Зазвичай люди гинуть через грубе порушення правил безпеки, кажуть рятувальники.

На жаль, в регіоні дуже мало офіційних місць для купання. У Дніпрі, наприклад, їх всього три. Тож люди змушені ризикувати власним життям, купаючись у потенційно небезпечних водоймах. Аби відпочинок не перетворився на жахіття, необхідно не тільки дотримуватися правил безпеки, а й вміти надавати першу медичну допомогу.

Якщо ви витягли на берег потопельника, першим ділом – перевірте пульс. Далі потрібно вивільнити його дихальні шляхи. Якщо пульсу немає – постраждалому необхідна серцево-легенева реанімація до приїзду швидкої. Спочатку треба зробити п’ять рятувальних вдихів та знайти точку натиску за правилом “двох вен”.

Спека на Дніпропетровщині надовго. Тож купальний сезон триває.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com