Молода вчена досліджує пляжі Дніпропетровська

16-річна учениця хіміко-екологічного ліцею, протягом року досліджує дніпропетровські пляжі. А воду самостійно перевіряє у лабораторії. Окрім наявності шкідливих речовин та бактерій, дівчину також цікавлять рельєф дна та швидкість течії.

З весни і по осінь у Насті Гнатенко гаряча пора. Дівчина пропадає на пляжах. Там, де інші відпочивають, вона веде дослідницьку діяльність.

З собою Настя бере тільки пластикове відерко. Воду зачерпує на глибині приблизно 1 метр. Протягом двох годин її потрібно доставити до лабораторії. Спершу дівчина проводить органолептичні дослідження — тобто аналізує запах, колір, прозорість. Потім – хімічні.

Всі дослідження дівчина проводить з допомогою свого наукового керівника, в лабораторії хіміко-технологічного університету. Результати роботи підтвердили – вода в зонах відпочинку у межах міста має високий рівень забруднення. Та більш-менш чистий пляж – на Монастирському острові. Учні Ольги Кузнецової вже декілька років проводять дослідження води у Дніпрі. Але такий змістовний підхід саме до пляжів — вона зустрічає вперше. Роботу продовжуватимуть і надалі. Сподіваються охопити інші масові місця відпочинку дніпропетровців – перш за все пляжі на Червоному камені, Перемозі та Воронцовці.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com