Дніпропетровців атакує спека

За останні два місяці з діагнозом тепловий удар до лікарів звернулися більше трьох десятків дніпропетровців. Люди не витримують сорокаградусну спеку. Медики радять не виходити з приміщення з обіду і до 4 години дня, коли сонячна активність найбільша, та уникати надмірного фізичного навантаження.

У дніпропетровських торговців – гаряча пора. Щойно показник градусника перевалив за 40, городяни кинулись розкуповувати воду та морозиво. На ціни не дивляться, тому за день доводиться поповнювати холодильники по два-три разИ. Для деяких виробників це ще й можливість дорожче збути продукцію.

Допомагають не лише морозиво та напої. Секрет порятунку від спеки – у кожного свій. Дніпропетровці у середньому витрачають на прохолодні напої до 20 гривень на день. На роботі, як і більшість офісних працівників, його рятує кондиціонер. Аби по спеці дістатися додому було легше, чоловік рекомендує:

Ангіна, пневмонія та інші респіратОрні захворювання – ось така розплата за прохолоду від кондиціонерів, кажуть міські лікарі. А все тому, що люди в боротьбі зі спекою часто забувають – різниця температур на вулиці та у приміщенні не має перевищувати 10 градусів.

Аби навчити людей правильно поводитися з кондиціонерами, зазвичай в спеціалізованих магазинах для кожного покупця влаштовують десятихвилинний лікнеп.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com