Автовипробування із шашечками

На Дніпропетровщині обирають найкращого таксиста. Це єдиний подібний конкурс в Україні. Оцінюється не тільки майстерне лавІрування на дорозі та технічний стан автомашини, а й — знання правил дорожнього руху. Найбільше помилок роблять якраз у цьому – останньому випробуванні.

Олександр — професійний таксист. У конкурсі бере участь вже вдруге. Тому, готуючись до змагання із водійської майстерності, зі знанням справи розповідає про всі секрети подолання перешкод на автодромі. Завдання ускладнюється через дощову погоду.

Ретро таксі брало участь ще в радянських конкурсах таксистів. Тоді їх проводили масштабно – у декілька етапів по всіх регіонах. Тепер цю традицію заходилися відновлювати саме на Дніпропетровщині.

Вправність таксистів оцінювала ціла колегія судей. Окрім техніки водіння брали до уваги ще й зовнішні вигляд, охайність та манеру спілкування. Представники профспілки таксистів кажуть: через окремих нахаб на дорозі нівелюється повага до професії в цілому.

Близько тридцяти учасників представляли різні міста Дніпропетровської області. І якщо мистецтво водіння вони шліфують на роботі щодня, то до правил дорожнього руху можуть не заглядати роками.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com