Український Стоунхендж

В Україні є свій Стоунхендж. Принаймні, таку сміливу заяву зробили дніпропетровські краєзнавці. У десяти кілометрах від Павлограда – посеред степу – знаходиться так званий Мавринський майдан — це скупчення низин та пагорбів, які з висоти пташиного польоту нагадують чудернацьке зображення. А у день весняного рівнодення сонце заходить за горизонт якраз по центру однієї з западин — приблизно так само, як і на англійському Стоунхенджі. Деякі вчені припускають, що степовий майдан є прадавньою зірковою обсерваторією

Величезна таємнича споруда незрозумілої конфігурації — це Мавринский майдан неподалік Дніпропетровська. Над ним ніколи не літають птахи, тут не росте жодне дерево, а дощова вода навіть у паводки не затримується в котловині.

Це аматорське відео з дельтаплана – знято ще на початку дев’яностих. З висоти чітко видно, що за формою майдан нагадує краба з клешнями або величезного павука.

Ці люди називають себе “майданістами”, вони досліджують все, що пов’язано з цим загадковим місцем. Їхнє найголовніше відкриття — пагорби майдану дивним чином орієнтовані за сторонами світу. А над западинами чітко сходять зірки та планети.

На двох западинах можна спостерігати ефект, як у англійського Стоунхенджа. Цей відеозапис наша знімальна група зробила у день весняного рівнодення. Сонце, як і пообіцяли дослідники, чітко зайшло по центру Західної пройми.

Дослідники відносяться до Мавринського майдану як до живої істоти. Кажуть, що тут небачена енергетика. Адже центральне коло нагадує параболічну антену, яка нібито поглинає усю природну енергію.

Для місцевих істориків Мавринський майдан — чи не найбільша загадка в регіоні. Ким та найголовніше — для чого він створений, – думки з цього приводу діаметрально розходяться. Одна з версій більш приземлена — на майдані козаки видобували селітру. Інша — геть містична!

.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com