Стріт-рейсинг по-дніпропетровськи

Засинати під рев мотора та скрЕгіт автомобільних гальм мешканцям будинку №31 на вулиці Щербини доводиться кілька років поспіль. Щоночі гонщики-аматори влаштовують під вікнами перегони. Дійшло до того, що мешканці навколишніх будинків, аби поспати, зачинять нАглухо хвіртки. Та і це не допомагає. Тепер звертаються до ДАІ, міліції, преси.

Хто такі стрітрейсери – мешканцям будинку ¹ 31 на вулиці Щербини пояснювати не треба. Рев їхніх автомобілів, скрегіт гальм та свист пАленої гуми у багатьох, кажуть, вже відлунням звенить у голові.

У ста метрах від будинку гонщики-аматори знайшли собі тренувальний майданчик. Пригледіли та вже обкатали територію стоянки найближчого торговельно-розважального комплексу.

Перегони автомобілістів-лихачів розпочинаються близько 12 ночі, переконують місцеві мешканці, а закінчуються о 4-й ранку. Люди їх терпіли доти, поки не стали страждати хронічним безсонням. Тепер чи не щоночі телефонують до міліції та ДАІ.

Голова незалежної міської профспілки автомобілістів та автоперевізників Михайло Тонконогий роздивляється сліди на асфальті та каже: спеціальні перегОнові авто не залишають на дорозі плавленої гуми. Спокій місцевих жителів порушують не професійні стрітрейсери, а звичайні дорожні лихачі.

Професійних спортсменів, каже фахівець, у місті одиниці. Тренуються вони на спеціалізованих майданчиках. У Дніпропетровську таких взагалі немає. А отже, – усі, хто себе вважає стрітрейсерами або хоче оволодіти їхньою майстерністю – шукають зручні території.

Тому водії-лихачі обкатують стоянки торговельних комплексів. У цьому немає нічого поганого за однієї умови – якщо поряд не знаходяться житлові будинки. Згізно з законом, гучні заходи в Україні після 22 години заборонені. Та попри це численні звернення мешканців вулиці Щербини до міліції з проханням припинити перегони під їхніми вікнами так і не принесли результатів. Тож людям залишається лише сподіватися, що гонщики знайдуть собі для тренувань більш придатне місце.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com