У автомобілістів, що розбивать свої машини у вибоїнах, інспектори поліції відбирають водійські посвідчення

Вскочив у яму – порушив правила дорожнього руху! Нещодавно один з керівників лікарні Мечникова потрапив саме у таку неприємну пригоду – пробив колесо посеред траси Дніпро-Решетилівка. І тепер чекає суду.

Немає нічого ціннішого за людське життя, впевнений заступник головного лікаря Мечникова Олександр Толубаєв. Саме тому, каже, зателефонував на гарячу лінію сто два, коли вскочив у яму. Попередити-попередив. Але й набрався клопоту. Правоохоронці, замість допомоги, склали протокол про адміністративне правопорушення. Тепер лікаря затягають по судах.

Олександр розповідає: їхав приблизно сімдесят кілометрів на годину. Зліва також рухався автомобіль, справа на узбіччі стояла ще одна автівка. Оминути вибоїну було просто неможливо! Незважаючи на поясненення водія, інспектори поліції вилучили в нього водійське посвідчення. Видали тимчасове. Втім все ж зафіксували розмір ями. Ширина її – майже метр, а довжина – цілих п’ять! У поліції лише руками розводять – мовляв, інспектори все зробили згідно з чинним законодавством.

Ситуація абсурдна: водія визнають невинним, тільки якщо асфальт почне провалюватися прямо під час руху.

У той самий час юристи вважають дії інспекторів неправомірними. Адже на ділянці, де вибоїни глибиною від чотирьох до шести сантиметрів, має знаходитись попереджувальний знак.

Ями на трасі Дніпро-Решетилівка не перерахувати. І не тільки на цій. Після зими обласні та міські дороги наче після бомбардування! Чимало водіїв вже порозбивали свої автівки. Але тепер, звертаючись до поліції, кожен автомобіліст має бути готовим до суду, адже тільки там можна довести власну невинуватість. Активіст стверджує: у такому разі можна стягнути з балансоутримувача дорожньої ділянки грошову компенсацію.

До речі, декілька тижнів тому міський голова Дніпра оприлюднив проект рішення “Про відшкодування матеріальних збитків об’єктами комунальної власності”. Втім, як воно буде насправді? Адже в проекті зазначений величезний перелік документів, з якими необхідно звертатися по компенсацію – їх більше десяти. А доки лікар Мечникова Олександр Толубаєв чекає суду. Розгляд його справи призначений на дев’ятнадцяте квітня. До речі, ремонтувати трасу Дніпро-Решетілівка цього року обласна служба автодоріг не збирається, мовляв, не вистачає грошей.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com