У П’ятихатках проблеми з водопостачанням

У П’ятихатках вже виросло нове покоління мешканців, для якого відсутність рідини в крані – то норма. Місцеві винайшли альтернативні види водопостачання. Дехто – сколотив на цьому свій бізнес. А що робити, коли вода по трубах не піднімається вище першого поверху? І ось звістка – двадцятитисячне місто збираються відключити від води повністю.

Тамара Миколаївна вже п’ятий день очікує на відновлення водопостачання. Хоча жінка і живе на другому поверсі – вода сюди зовсім не доходить. У сусідки знизу – ситуація трохи краща. Але навіть на першому поверсі вода тече тоненьким струмочком.  Трубам у більшості районів міста – по п’ятдесят років! І вони не витримують водяного тиску та буквально розриваються. Як наслідок – повсюди утворюються міні- озера. Місцеві комунальники пояснюють -роблять усе , що дозволяє бюджет.

Місцеві жителі вже давно не чекають допомоги з боку комунальних служб. Вони знайшли спосіб, як запастись хоча б технічною водою. Але дозволити собі персональний колодязь можуть не усі. Тож людям доводиться по-сусідські позичати воду.

Керівництво комунального підприємства виправдовується – грошей не вистачає навіть на зарплати, не те що на ремонти. Люди почали масово звільнятися – за таких темпів скоро і працювати буде нікому. Стверджують: треба підіймати тариф на воду втричі – і лише тоді коштів вистачить. У П’ятихатській міськраді змінювати тарифи поки не квапляться. Кажуть, спершу цю ідею мають розглянути в Антимонопольному комітеті. А до того – міськрада допомагатиме комунальникам фінансово.

А от воду у місті все ж перекриють. На кілька днів – щоб полагодити хоча б частину поривів. Проблемі водопостачання у П’ятихатках вже багато років. Місцеві подейкують, що у бізнесі зі встановлення колодязів зацікавлені тамтешні чиновники. Тому у капітальний ремонт водопроводу не вірять.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com