Патріотично виховувати школярів будуть за допомогою військової гри

В українських школах зараз немає спеціально обладнаних кабінетів допризовної підготовки та професійних викладачів предмету “Захист Вітчизни”. Проблему національно-патріотичного виховання молоді кожне місто зараз вирішує самостійно. Якими шляхами пішла влада Дніпра, дізнаємось далі.

Комунальне підприємство “Патріот” створили у 2016-му, але тільки через рік вдалося закупити інвентар. 85 тисяч гривень витратили на бронежилети, каски, медичне обладнання, макети сучасної зброї. Розписали за темами уроки мужності і почали виїжджати до навчальних закладів. Але 10 штатних інстрУкторів поки охоплюють своєю увагою лише невелику частку школярів.

Десятикласникам 52 школи Дніпра пощастило, сьогодні у них в гостях інструктори КП Патріот, що прийшли за спеціальним запрошенням директора. Учні кажуть: за два роки вивчення дисципліни “захист Вітчизни” – це перше заняття, на якому вони можуть поспілкуватися з людьми, що були на передовій, одягнути сучасне військове обмундировання, потримати зброю. Підручники, по яких вивчають матеріал, були видані до початку війни на Донбасі, тож в них застаріла теорія. У департаменті гуманітарної політики міськради звітують:

школи забезпечені викладачами “Захист Вітчизни” на 100 відсотків. Запевняють, щоб зацікавити старшокласників патріотичною тематикою, вигадали військову гру. Аби отримати залік з предмету, вже з середини квітня учні будуть виїжджати на спеціальні бази.

Залучити до цієї ініціативи планують і викладачів “Захисту Вітчизни”. Посадовців не бентежить той факт, що більшість з них, не мають уяви про військові дії, бо вони за фахом – історики, біологи або фізкультурники. Чи допоможуть подібні “щеплення” з патріотизму у вихованні молоді, невдовзі побачимо.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com