Мітинг профспілок

Звільнення день у день та зменшення оплати понаднормової роботи. Представники профспілок Дніпропетровщини обурені новим законопроєктом про працю. Висловити невдоволення та закликати владу до діалогу люди вийшли під стіни обласної адміністрації. Кількість мітингарів перевалила за тисячу. З протестувальниками спілкувалися й наші кореспонденти.

Понад тисяча мітингарів, що представляють кілька десятків профспілок Дніпропетровщини. Під стіни обласної ради люди прийшли, бо обурені новим законопроєктом про працю.

Згідно з новим законопроєктом, роботодавець зможе звільняти працівника день у день, хіба що заплативши при цьому грошову компенсацію. Ще одна проблема, яка турбує представників ледь не всіх профспілок  низький рівень заробітної плати.

Окрім загального невдоволення новим законом та умовами праці, деякі мітингарі приїхали, аби повідомити про конкретну проблему. У Павлограді, наприклад, закривають відділення тубдиспансеру. Працівники кажуть: понад половина персоналу залишиться без роботи.

Нагадаємо, новий закон про працю до Верховної Ради надійшов у кінці грудня 2019-го. Наразі він знаходиться на стаді опрацювання.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com