Офіційно оформив свого працівника – спи спокійно

У Дніпрі тривають перевірки підприємців  чи оформлені їхні відносини з робітниками за всіма правилами. Дотриманням закону опікуються інспектори з праці, податкова та служба зайнятості. Під час таких рейдів поки не штрафують, а лише попереджають про наслідки. Сьогодні перевіряльники відправились на Центральний ринок “Озерка”. Що з цього вийшло  дивіться далі.

Одним з перших у поле зору інспекції потрапляє пан Вадим. Чоловік працює на власній точці сам. Та навіть коли мав найманих працівників, їх теж оформлював як годиться.

Представники інспекції прямують далі. У цієї жінки точка з продажу верхнього одягу. Підприємиця працює на “Озерці” ще з 90-х й пам’ятає різні часи. Зараз з паперами у неї все гаразд.

Перевірники кажуть  сьогодні нікого не штрафують. Поки проводять лише роз’яснювальну роботу. Підприємцям розповідають про наслідки порушення трудового законодавства. Найманим продавцям  про переваги офіційного працевлаштування.

Під час таких рейдів перевіряльники збирають усю необхідну інформацію та по кожному роботодавцю заповнюють спеціальні бланки.

Роз’яснювальна робота триватиме до 31 січня. А вже з 10 лютого почнуться суворі перевірки підприємців, що потрапили у зону уваги. Тож, кажуть інспектори, у роботодавців ще є час виправити помилки та оформити як належить усіх своїх найманих працівників.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com