Значне зростання рівня захворюваності на гострі респіраторно-вірусні інфекції призвело до того, що міська комісія з техногенно-екологічної безпеки ввела у Дніпрі посилений протиепідемічний режим. Всі школи вже з четверга відправлені на додаткові канікули. Вони триватимуть до 17-го лютого. Увесь цей час фахівці будуть моніторити ситуацію й за потреби термін карантину може бути навть продовжений.

Показник захворюваності по місту перевищив епідемічний поріг на 31%. В останній тиждень січня було зареєстровано майже 7 з половиною тисяч випадків респіраторно-вірусних захворювань. Діагноз грип у Дніпрі встановлено 249 особам, майже усі вони – діти.

Медики кажуть також про досить велику кількість пацієнтів, яких довелося шпиталізувати через важке протікання хвороби та ризик ускладнень.

За тиждень захворюваність на ГРВІ серед дітей зросла на 61%. Через це у закладах середньої освіти призупинять заняття вже від четверга. На додаткові канікули відправили усі школи, навіть ті які вже певний час були на карантині. Директорів та педагогів зобов’язали внести зміни до навчальних планів.

Поки що вирішено, що карантин у школах триватиме до 17-го лютого, але за потреби його продовжать.

Дитсадки ж працюватимуть в особливому режимі. Медпрацівників зобов’яжуть кожного дня оглядати малюків, обов’язково вимірювати температуру. Приміщення мають додатково прибирати та кварцювати. Також у місті тимчасово призупиняють планові профілактичні щеплення. Масові дитячі заходи мають обмежити або повністю скасувати.

У зв’язку з підвищенням рівня захворюваності на респіраторні інфекції, мерія виділила додаткові 300 тисяч гривень аби придбати швидкі тести та лікарські засоби, які використовують при діагностиці та лікуванні грипу. У стаціонарах міста вони є.

Щодо вакцинації від грипу, то голова міського департаменту охорони здоров’я наголосила – зараз робити щеплення вже запізно.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com