Під прицілом камер

Понад тисячу засобів відеоспостереження працюють у Дніпрі. За подіями на вулицях міста стежать у ситуаційному центрі. Нині там вчаться працювати із новим програмним забезпеченням та приладами, що здатні збирати аналітичну інформацію. Це допомагає правоохоронцям і рятувальникам швидше реагувати на надзвичайні події. До співпраці запрошують і дніпрян. Більш детально – далі у сюжеті.

Сьогодні члени ситуаційного центру вчаться працювати із новим програмним забезпеченням. Його головна перевага – можливість збільшити кількість користувачів, які мають доступ до відеоспостереження. Минулого року у місті з’явилося сто нових камер, які здатні розпізнавати колір автівки, її тип та номерний знак.

Нині на все Дніпро встановлено 1300 камер відеонагляду. Зображення з них цілодобово обробляють дванадцять членів ситуаційного центру. Серед них правоохоронці, рятувальники та представники силових структур.

У міській раді кажуть: наразі камер достатньо, аби вести спостереження по всьому Дніпру.

Проте поступово кількість засобів відеоспостереження будуть збільшувати. Оскільки бюджету міста для цього не вистачає, чиновники закликають до партнерства представників ОСББ, щоб спільним коштом підключати камери біля їхніх будинків.

За попередніми підрахунками чиновників, 90% витрат за встановлення камер на території ОСББ платитиме місто. Мешканці ж візьмуть на себе лише 10% від необхідної суми.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com