Спецоперація порятунку чотирилапих

Минулого тижня ми вже розповідали, як двоє волонтерів, ризикуючи життям, регулярно возять їжу здичавілим собакам, які живуть на безлюдному острові “Зелений” – просто посеред Дніпра. Найімовірніше, туди їх завіз жорстокий господар і прирік на голодну смерть. Але після втручання наших журналістів, працівники “Зооконтролю” таки зголосилися відловити псів, а рятувальники навіть надали катер. Про унікальну спецоперацію з допомоги чотирилапим жителям острова  ексклюзив нашого Владислава Авдієнка.

Водна рятувальна частина, Монастирський острів. Тривають останні приготування перед спецоперацією із порятунку собак. Працівники КП “Зооконтроль” вантажать у човен сачки, готують приманку..

Та дві клітки-пастки, якими й ловитимуть здичавілих псів.

Декілька хвилин  й ми на борту рятувального катера.

Повний човен обладнання, рятувальники, працівники КП “Зооконтроль” та журналісти. Це, мабуть, перший подібний випадок в історії Дніпра, коли так їдуть рятувати собак.

Поки прямуємо до острова “Зелений”, ледве встигаємо оминати величезні крижини, що дрейфують Дніпром.

Нагадаємо, упродовж декількох місяців, навіть взимку на надувному гумовому човні волонтери плавали, аби врятувати собак від голодної смерті. Припускають, бідолашних псів на безлюдному острові посеред Дніпра вивіз і напризволяще залишив жорстокий господар.

Причалюємо. Одразу ставимо пастки. Одну на причалі, іншу  в глибині острова. Й починаємо прочісувати місцевість у пошуках чотирилапих.

Більша частина острова  непролазні хащі. З-поміж дерев проглядається справжнісінький пляж, щоправда, він весь в очереті. Через те що тут взагалі ніхто не ходить, весь пісок проріс можете бачити травою та мохом.

Хоч острів і виглядає як незайманий природний оазис, за часів СРСР тут кипіло життя. Ось покинутий причал, до якого людей підвозив річний трамвайчик.

Тепер про блага цивілізації тут нагадує хіба що столик біля води та декілька зруйнованих будівель.

А ось  єдина вціліла споруда на всьому острові. Ходять легенди, що впродовж декількох років тут жив невідомий художник. Нещодавно ж, завдяки волонтерам, дім став прихистком для тих самих собак.

Після двох годин пошуків працівники КП “Зооконтроль” та рятувальники повертаються із невтішною новиною: здичавілих тварин бачили, проте упіймати не змогли.

Пастки також не спрацювали, бо, кажуть, на це потрібно багато часу. А полишити клітки не можуть  через загрозу викрадення. Волонтери ж надії упіймати собак не втрачають. У суботу планують облаштувати свою пастку.

Навіть шукають добровольців, які допоможуть у рятувальній операції. Втім, навіть якщо знову зазнають невдачі, волонтери обіцяють  щотри дні плавати на острів та підгодовувати його чотирилапих жителів.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com