Два десятки оновлених інфраструктурних об’єктів, підготовка до будівництва нового аеропорту та проєкти з покращення екології. Голова Дніпропетровської обласної адміністрації Олександр Бондаренко відзвітував про свою роботу за минулий рік. На 2020-й плани не менш масштабні. Зокрема, створення найбільшого в Україні екопарку та будівництво більш як ста соціальних об’єктів. Про це у наступному сюжеті.

Будівництво дніпровського аеропорту, обіцяє губернатор, розпочнеться вчасно, навесні цього року. Термінал та інфраструктура – на приватному інвесторі. У держбюджеті передбачено понад мільярд гривень на злітну смугу. Зараз триває її проєктування. Тож більшість підготовчих робіт виконана.

Ще один пріоритетний напрямок – екологія. У держбюджеті на цей рік вдалось закласти 44,5 мільйони гривень на вирішення проблеми з радіоактивними відвалами Придніпровського хімзаводу. До цього проєкту також вдалося залучити і міжнародних партнерів. Єврокомісія виділила понад 5 мільйонів євро. Ще 1,2 – дав норвезький уряд. Роботи мають розпочатися вже цьогоріч.

А влітку під Дніпром має розпочатися будівництво найбільшого екопарку України. На 150 гектарів. Повністю коштом інвестора. Область надасть лише земельну ділянку. Крім того, на Дніпропетровщині розробили 7 проєктів державно-приватного партнерства. І сподіваються на їхню реалізацію. Це, зокрема, і Льодова Арена “Метеор”, реконструкція водоводів, оновлення санаторію “Солоний Лиман” та зведення заводів на території Індустріального парку.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com