Європейський музичний форум в Академії імені Глінки

Це три вечорИ за участю відомих музикантів з Німеччини, Аргентини, Норвегії. Представлені програми із симфонічним оркестром академії, майстер-класи та затишні камерні концерти. Завершився форум гучно – виступом духового оркестру. Подробиці від нашої Ірини Каблоцької – далі у сюжеті.

Данієль Креспо ще у дитинстві надав перевагу трубі перед гітарою та ударними. Хоча цими інструментами він також володіє. Втім, саме завдяки трубі Даніель став солістом філармонії у Буенос-Айресі й професором консерваторії. В Україну приїхав вперше і дуже радий брати участь у музичному форумі.

Якщо симфонічний оркестр Даніель бачив, чув, спілкувався з музикантами та диригентом, то з духовим ще й зіграв.

Соліст разом з духовим оркестром виконав кілька творів європейської класики. Задоволені, здається всі учасники концерту.

Рівень духового оркестру академії музики також високо оцінив ще один гість музичного форуму й соліст концерту.

Студентів різних курсів й професійних музикантів єднає любов саме до цього стилю у музиці.

Духовий оркестр він ще й ударний, – жартує студент Академії й вже відомий виконавець партій на литаврах.

Триденна програма музичного форуму щовечора збирала повну залу на концертах і щодня – на майстер-класах. Зусилля Академії музики спільно із міською програмою “Культурна столиця” виправдані, вважає президент фестивалю. Зустрічі на музичному форумі завершилися. Але незабаром наступні. Бо фестиваль “Музика без меж” триватиме.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com