Закупівля засобів захисту, дезінфекція у громадському транспорті та школах

Дніпро  готовий протистояти коронавірусу. Про це сьогодні заявили на брифінгу очільники профільних департаментів міськради. Аби запобігти можливому поширенню інфекції, із міського бюджету виділили майже 100 мільйонів гривень. На що витратять гроші  дивіться далі в сюжеті наших кореспондентів.

Таку тривожну заяву зробив минулого тижня Борис Філатов. Очільник Дніпра попередив про недофінансування міської інфекційної лікарні. Проте наразі проблему вирішено  звітують у Департаменті охорони здоров’я міськради. На закупівлю медикаментів та обладнання виділили 300 тисяч гривень.

На сьогоднішній день ми можемо із впевненістю казати що на 30 хворих у нас все достатньо, щоб процес лікування відбувався.”

Також чиновники розробили комплексний алгоритм дій і створили оперативний штаб  на випадок, якщо інфекція пошириться у Дніпрі. На боротьбу із коронавірусом виділили близько 100 мільйонів гривень з резервного фонду. Витрачати кошти зможуть у прискореному режимі.

У пріоритеті  безпека медпрацівників. Наразі для них вже закуповують засоби захисту. У метро, трамваях, тролейбусах та маршрутках запровадили щоденну дезінфекцію салонів. На кінцевих зупинках транспорт провітрюють.

У школах також анонсують додаткові провітрювання та вологі прибирання. На дезінфекційні засоби виділять додаткові кошти.

У разі виявлення коронавірусу в Дніпрі обіцяють скасовувати масові заходи.
Нагадаємо, станом на вівторок у світі вже занедужали понад 91 тисяча людей. Більше двох тисяч  в Італії.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com