Малий та середній бізнес намагається прилаштуватися

У Дніпрі власники приватних підприємств впроваджують нові сервіси. Аби містяни могли користуватися послугами, а працівники – отримували зарплатню.

В одному із сімейних ресторанів міста вперше за п’ять років існування запровадили доставку їжі до дому. Залишили кухаря та прибиральницю. Інших працівників на час карантину довелось відправити у відпустку.

А в мережі хімчисток у Дніпрі ввели послугу – привести свої речі до ладу не виходячи з дому. Співробітник приїжджає до клієнта, забирає одяг і потім повертає вже чистий. Кажуть, такий сервіс – це ще й дезінфекція речей.

Але не всім роботодавцям вдалося переналаштуватись в умовах карантину. Інспекція з питань праці та зайнятості населення надає їм консультації. Також відповідає на усі питання працівників, аби їхні права не порушувались. Нагадують, карантин не передбачає звільнення робітників.

Для підприємств на час карантину призупинені перевірки, але це не привід порушувати закон, кажуть в управлінні. Додають, якщо ж ні – після карантину до таких підприємств будуть вжити відповідні заходи. Звернутися до інспекції можна електронною поштою, зараз ви бачите її на своїх екранах. Також відповідь можна отримати на офіційній сторінці Інспекції праці у Facebook.

[email protected]

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com