Карантин – час проявити небайдужість

У Дніпрі влада міста, меценати та волонтери розвозять продуктові набори літнім людям. Все аби пенсіонери якомога менше наражали себе на небезпеку та дотримувалися самоізоляції. У кожному районі міста створені волонтерські майданчики. Крім того, дніпряни з добросусідського об’єднання “Райончик” – організували окремий збір продуктів. Дивіться!

Всі волонтерські майданчики зі збору продуктів діють на базі територіальних центрів соцдопомоги. Головна координаторка Юлія Олександрова, каже, наразі це все працює у тестовому режимі: як тільки надходять продукти – їх сортують і одразу розвозять літнім людям.

Жінка каже, до волонтерського руху вже приєдналися деякі меценати та волонтери. Однак аби охопити всі 12 тисяч пенсіонерів, що є у списках центрів соціальної допомоги, не вистачає і рук і продуктів.

Волонтер, який сьогодні допомагає соцпрацівникам розвезти продуктові набори для стареньких – скромно просить не називати його імені. А от соцпрацівниця Людмила Губіна – каже, без сприяння волонтерів – впоратися з таким об’ємом роботи одночасно – просто не змогли б.

Першу партію наборів – загрузили. Час-вирушати. Автівка прямує до першої адреси. Там мешкає літня пара. Чоловік серйозно хворіє та не може ходити. Продукти забирає його дружина. Такій допомозі тут дуже вдячні:

За наступною адресою мешкає самотня бабуся. Клавдія Тихонівна – весь час карантину також намагається не виходити з дому.

Окрім влади міста, організацією доставки пенсіонерам необхідних продуктів – займаються і звичайні дніпряни.Володимир Мамченко, адмін добросусідського проєкту “Райончик” каже – всі відчули певні складнощі через карантин, та в першу чергу подумали про незахищені верстви населення.

Зараз на складі вже знаходиться декілька тонн макаронів, вівсянки, також тут чимало пляшОк води та незабаром мають привезти цукор. Для продуктового набору необхідно ще зібрати: крупи, олію та консерви. У цьому також допомагають меценати. Крім того, волонтери вже обдзвонили голів ОСББ на своєму районі – аби скласти повний список нужденних літніх людей:

Волонтери кажуть, доставка продуктів буде безпечною для пенсіонерів, адже використовують маски, рукавички та антисептики.

У міськраді кажуть – долучитися до волонтерського руху ви можете за телефонами вказаними на екрані.

АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ
0679923286;

НОВОКАДАЦЬКИЙ
0676332058;

ЦЕНТРАЛЬНИЙ
0675628514;

САМАРСЬКИЙ
0665525262;

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ
0503421118;

ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ
0502493830;

СОБОРНИЙ
0675845143;

ЧЕЧЕЛІВСЬКИЙ
0974195592

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com