У Дніпрі 30 машин щодня відправляють на штраф-майданчик

Близько 10% усіх ДТП в Україні стаються через неправильно припарковані автівки. Таку статистику наводять у патрульній поліції. У Дніпрі кожного дня складають щонайменше 700 штрафів на водіїв, які залишили свій транспорт у забороненому місці. Близько тридцяти машин відправляють на штраф-майданчик.

Автівками на газонах або пішохідних переходах у Дніпрі нікого не здивуєш. Попри заборони та штрафи, водії продовжують неправильно паркуватися. Аби кількість порушників у місті зменшувалась, за порядком слідкують інспектори з питань паркування та патрульні.

“Заборонено залишати автівку на мостах, на естакадах, на шляхопроводах, на пішохідних переходах, ближче 3 метрів до пішохідного переходу, на в’їзді та заїзді до прилеглої території.”

Найбільше порушень фіксують у центрі Дніпра. Адже тут — найменша кількість парковок та величезний потік машин. Зазвичай автовласники залишають свій транспорт на пішохідних зонах та залізничних коліях.

Віталій — інспектор з паркування і сьогодні ми з ним вийшли на рейд. Процедура боротьби з порушниками дуже проста. Спочатку фіксується саме порушення, з цього моменту в автовласника є 5 хвилин, аби прибрати свою автівку. Далі, якщо водій не встиг, інспектор оформлює повідомлення. Там вказує адресу, де шукати авто та викликає евакуатор.

“Якщо пройшло понад 5 хвилин, це вже буде штраф у розмірі 510 грн. Якщо він прийде раніше, я йому зроблю усне зауваження. Якщо він прибере транспортний засіб, то не буде і штрафу.”

Якщо автівку все ж таки евакуювали, водієві доведеться сплатити 510 гривень штрафу, а ще — за послуги евакуатора та за місце на штраф-майданчику. Перші 7 діб обійдуться в 144 гривні.

Цьому чоловікові сьогодні пощастило, він встиг прибрати своє авто за лічені секунди до початку евакуації. Утім, сплатити грошове покарання йому таки доведеться.

А ось власнику червоного Шевроле пощастило значно менше. Тепер автівку доведеться шукати на штраф-майданчику.

Перехожі ж кажуть, що давно вже потрібно було застосовувати більш жорсткі методи, адже паркування у неналежних місцях — велика проблема нашого міста.

Зазначимо, про кожен евакуйований автомобіль інспектори повідомляють до поліції. Саме на лінію “102” необхідно телефонувати, якщо ви не можете знайти свою донедавна припарковану машину.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com