Дніпряни гідно вшанували пам’ять воїнів Другої світової

З піснями, патріотичними гаслами, квітами та у родинному колі. Мешканці Дніпра відзначали День перемоги біля пам’ятника Слави. Городяни залюбки ділилися спогадами, згадували своїх рідних.

Це славнозвісна “Смуглянка” у виконанні колективу міської Центральної бібліотеки. Цього року прийшли до пам’ятника Слави усі разом. До співочої компанії залюбки долучилися перехожі. Згодом у народних співаків з’явилася навіть підтанцьовка. Не втримався та пішов у танок загартований військовими буднями Микола Олександрович.

А от Катерина Олександрівна приходить до пам’ятника Слави щороку і про події тих днів знає не з книжок. Війна почалася, щойно вона закінчила школу. А от вже звістку про перемогу жінка дізналася у Чехословаччині, коли там звільняли Прагу. Жінка спирається на руку свого онука. Ним пишається, він також військовий. Встиг понюхати пороху вже на іншій війні, тій що зараз триває на сході країни. Дмитро ж зізнається, став краще розуміти бабусю. Тепер вони обидва фронтовики. Мають спільні теми та одну на усю родину пам’ять про військове пекло.

Вшанувати пам’ять воїнів другої світової до меморіалу мешканці Дніпра йшли цілими родинами. Юлія та Максим цього разу із маленьким синочком. Той зрозуміти усе що відбувається поки невзмозі, замалий. Зате відчути атмосферу свята, кажуть, йому цілком по силах.

Раніше з батьком ветераном, а сьогодні сам. Щороку покладає до вічного вогню квіти і Віктор Олексійович. Родинну традицію береже, так само як і спогади про батька.

Поки одні згадували героїв, інші не забули про ворогів. Полк Дніпро один розгорнув біля монумента Слави власний красномовний слоган.

Багато чого може розповісти про нинішню війну на сході України Владислав. Але навіть на фронті, згадує, про 9-те травня не забували. Або їм просто не давали забути. Усе, як завжди, на 9-те травня. Утім головні герої свята цього року, як і має бути – ветерани, а ще ті, хто не забуває про їхній подвиг.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com