Квіти, які не в’януть

Дніпровські художники вшанували пам’ять мистецтвознавиці Людмили Тверської. Близько ста картин вони об’єднали темою “Жінки та квіти”. Людмила Тверська мріяла про подібну виставку. Напередодні її вісімдесятиріччя, друзі відкрили саме таку експозицію у Будинку мистецтв.

Людмила Тверська народилася у високосний рік – 29 лютого й жартувала над цим фактом, говорячи, що їй у чотири рази менш років. Так сталося, що у рік, коли день народження можна було б відзначити, її друзі роблять це без неї.

Ії любов до живопису була щирою, а знання всебічними. Людмила Тверська складала численні каталоги, довідники енциклопедій, писала статті про творчість художників, відкривала виставки, проводила екскурсії.

Майже всі відомі дніпровські художники  друзі Людмили Тверської. Адже за роки роботи у Художньому музеї, Будинку мистецтв, Музеї українського живопису, ця жінка здобула найважливіше багатство  безліч теплих стосунків.

Сорок авторів підібрали картини, на яких були б ці барви. А на жіночих портретах  настрій спокою та тиха посмішка. Художник Віктор Ковтун колись зобразив Людмилу Тверську саме такою.

Виставка “Жінки та квіти”, присвячена пам’яті про Людмилу Тверську, працюватиме у Будинку мистецтв до 20 березня.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com