У християн східного обряду почався Великий піст

Триватиме він до 18 квітня включно. Священники та медики нагадують: піст  це не звичайна дієта, тож підходити до нього потрібно відповідально. Яких правил дотримувати та що їсти  ми зібрали поради експертів. Дивимось.

Пані Валентина вірянкою стала ще понад двадцять років тому. Тоді ж стався її перший Великий піст, якого вона дотримується щороку. Жінка каже: він зовсім не про їжу.

Погоджуються з пані Валентиною і представники духовенства. Запевняють: Великий піст  це, в першу чергу, відмова від злих справ та боротьба із власними слабкостями.

Отець Сергій каже: піст  час для фізичної та духовної праці. Вірянам роботу рекомендує поєднувати з молитвами. А в харчуванні відмовитися від риби, м’яса, молочних продуктів та яєць. А ще приборкати й інші бажання.

Священники підкреслюють: дотримуватися посту слід залежно від можливостей свого здоров’я. Харчуватися скромно, але не морити себе голодом. З цієї думкою погоджуються й лікарі. Кажуть: перед початком слід пройти обстеження. Обмеження в їжі вводити поступово, й харчуватися маленькими порціями 4-5 разів на добу.

Утримуватися від посту лікарі радять дітям, вагітним, жінкам, що годують груддю, людям, які займаються фізичною працею, хворим на анемію та розлади шлунково-кишкового тракту.

Виходити з посту медики також радять поступово. По його завершенню не варто одразу наїдатися важкою їжею. Великдень, який цього року припадає на 19 квітня, не повинен стати кошмаром для вашого шлунку.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com