Дніпрянин, що підкорив Еверест

Дмитро Семеренко за чотири роки зійшов на п’ять найвищих світових вершин. Подолав тисячі кілометрів у висоту й планує дістатися однієї з найнебезпечніших гір світу. Нашій знімальній групі альпініст розповів, що змушує його ризикувати життям, витрачаючи при цьому шалені гроші. Та чому краще гір можуть бути лише гори. Дивіться.

Гімн України лунає на найвищій горі Південної Америки – Аконкагуа. Альпіністи підкорили її приблизно за 9 годин. Поки що це одна з останніх вершин, на які зійшов дніпрянин Дмитро Семеренко.

Дебютне сходження Дмитра сталося у 2016 році після випадкового знайомства із Сергієм Бершовим, одним з пари альпіністів, що вважаються першими українцями, які підкорили Еверест. Проте тоді дістатися самої вершини Ельбрусу Дмитру не вдалося.

Пік Леніна, що у Центральній Азії, став першою вершиною, яка продемонструвала Дмитру не лише велич природи, а й усю її страшну силу.

Після Піку Леніна чоловік навіть замислився над тим, щоб кинути альпінізм. Проте гори не полишали його уві снах. Зрештою Дмитро став їх малювати.

Кожне сходження, каже альпініст – унікальне. Вершину можна підкорити за декілька годин або провести серед скель дні. За плечима – рюкзак у 15-20 кілограмів. Інколи додається шалений вітер, що просто збиває з ніг, чи інші сюрпризи природи.

Цього року Дмитро разом з кількома іншими відчайдухами та світовою легендою альпінізму “Німсом” Пуржда планує підкорити другу за висотою вершину світу – К2, що на території Китаю. За неофіційною статистикою, на кожні 4 успішних сходження припадає 1 смерть. Та дніпрянин каже: заповіт склав ще перед Еверестом.

За свої досягнення Дмитро Семеренко увійшов до Книги рекордів України як перший дніпрянин, що підкорив Еверест.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com