Дніпро готується протистояти коронавірусу

У лікарнях міста на сьогодні є 83 апарати штучної вентиляції легенів. Ще близько 30-и збираються закупити найближчими днями. У тому числі й придатні для дітей. Про це сьогодні повідомили під час засідання оперативного штабу міської ради. Які ще протиепідеміологічні заходи готують чиновники  дивіться.

Двадцять перша міська лікарня Дніпра визначена як опорна. Вона прийматиме хворих з підозрою на коронавірус. Персонал медзакладу у ці тижні відпрацьовує алгоритм поводження з такими пацієнтами. На сьогодні у лікарні є 5 апаратів штучної вентиляції легенів.

Медзакладу дозволено проводити закупівлі необхідного обладнання без тендерних процедур. Наступного тижня лікарня має отримати додаткові ресурси на 42 мільйони гривень.

Як відомо, Кабінет міністрів у своїй постанові визначив скасування масових заходів за участю більш як 200 осіб. Дніпро перестрахувався ще більше:

Міські освітні та розважальні установи скасували усі масові заходи. Інформуватимуть приватні структури, які проводять навчальні, спортивні чи розважальні акції, щоб їх перенесли.

Багатолюдні громадські заходи, такі як сесія та засідання виконкому міськради, також збираються провести без публіки.

Продовжується кампанія з дезінфекції громадського транспорту. Його обробляють перед тим, яки вийти на маршрути та провітрюють на кінцевих зупинках.

Для дезінфекції вагонів трамваїв, тролейбусів та метро місто закуповують спеціальні розпилювачі. Їх же використовуватимуть для обробки ліфтів та перших поверхів у житлових будинках. Мер Борис Філатов заявив, що сприймає пандемію максимально серйозно

Підрозділам міськради рекомендовано перевести на дистанційну роботу усіх, кого можливо. Тим самим у мерії подають приклад іншим роботодавцям Дніпра, щоб убезпечити населення від поширення коронавірусу.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com