Карантин вніс суттєві зміни у плани українців

Футбольні матчі за порожніх трибун, скасовані концерти та вистави й перенесені прем’єри фільмів. Через небезпеку поширення епідемії коронавірусу більшості артистам довелося переносити виступи та тимчасово зупиняти концерти. Наш Єгор Ромахло вже знає  на які події дніпрянам доведеться зачекати аж до завершення карантину.

Понад тридцять тисяч місць  і усі пусті. Карантин суттєво вплинув й на спортивне життя міста та країни. Найближчі три тижні клуб Дніпро -1, як і інші представники української прем’єр-ліги з футболу, гратиме за порожніх трибун.

Окрім чемпіонату України, на межі перенесення опинилося й футбольне Євро 2020, яке мало відбутись на території одразу одинадцяти країн Євросоюзу. А от у національній баскетбольній лізі взагалі вирішили проблему радикально. І достроково завершити чемпіонат.

“Турбуючись про здоров’я учасників змагань та глядачів, члени виконкому прийняли складне, але необхідне рішення : завершити проведення чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих та жіночих команд сезону 2019-2020 років.”

Через заборону масових скупчень людей почали скасовувати й різноманітні тренінги та форуми. У пані Лариси своя школа з ораторського мистецтва. Тренер розповідає: тільки-но з’явилась новина про карантин, почали “злітати” масові заняття. А от індивідуальні  залишились. Однак, лише за умови повної довіри та відповідальності.

Карантин вніс значні зміни й до графіка усіх масових культурних подій. На цілий місяць довелося перенести 21-й Всеукраїнський фестиваль “Століття грації та краси”. На цю щорічну подію мали з’їхатись сотні юних танцюристів з усіх куточків країни.

Загроза епідемії вплинула й на гастролі камерного оркестру імені Гаррі Логвина “Времена года“. Художній керівник каже: це стало справжнім винятком. Адже їхні концерти не переносили жодного разу протягом майже тридцяти років.

Один за одним у соцмережах почали з’являтись й повідомлення від відомих українських музичних гуртів та співаків. Спочатку – “Казка” переносить старт Всеукраїнського туру на невідомий термін:

“Таке рішення було прийняте нашою командою перш за все з турботою про здоров’я глядачів і учасників колективу та за рекомендацією Міністерства охорони здоров’я України.”

А потім й Олександр Пономарьов розповів про перенесення концерту у Дніпрі.

Зазнав змін й графік світових кінопрем’єр. Деякі фільми дійдуть до глядачів аж через рік. Як, наприклад, стрічка “Форсаж-9”. Кінофани такими новинами відверто засмучені, однак до карантину ставляться із розумінням.

За останньою інформацією, вже з понеділка у Дніпрі повністю припинять свою роботу усі заклади масового скупчення людей. У тому числі й кінотеатри. Виняток зроблять лише для супермаркетів та громадського транспорту.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com