Дистанційне навчання

Відучора усі заклади освіти України закрилися на карантин. Однак три тижні  доволі великий термін, аби призупинити навчальний процес, вирішили у Міносвіти. Тож більшості школам довелось опановувати дистанційне навчання. Як відбуваються онлайн-уроки у Дніпрі  Вікторія Будзинська перевірила.

Хоча в Україні й оголосили карантин, але школярам радіти канікулам не варто. Звільняти від уроків їх ніхто не збирається. Наступні три тижні дітей вчителі навчатимуть дистанційно.

У фінансово-економічному ліцеї всі кабінети пусті. Однак уроки тривають в онлайн-режимі. Вчительці хімії та учням став у нагоді телеграм канал про цікавинки хімії, який вони створили пів року тому. Тепер тут обговорюють домашні завдання, надсилають фото зошитів, а також переглядають презентації та проходять тести.

Також вчителька має нагоду побачити, які завдання далися всьому класу важче, і якому питанню потрібно приділити більше часу. Виставляють оцінки також онлайн. За схожим принципом викладають і географію.

Щоправда, тут діти більше використовують особистий блог вчительки.

Директорка ліцею каже: карантин  це не канікули й важливо аби діти продовжували навчання, адже ніхто не знає чи буде подовженим навчальний рік, а до екзаменів готуватись потрібно.

А от у школі англійської мови до дистанційного навчання підійшли інакше: тут знімають відеоуроки.

Навчання проходить тричі на тиждень і для кожної групи потрібно підготувати свій відеоурок. Тема цього – 4 форми дієслова.

Завуч школи каже, готувалися до онлайн-марафону і зараз це як ніколи стало у нагоді.

А от у навчально-виховному комплексі номер 144 з поглибленим вивченням івриту  використовують онлайн-конференції.

Попри ранній час, всі учні в онлайні. Кажуть, навчатись дистанційно звикли швидко.

Аби діти хотіли вчитися, їх потрібно замотивувати, а щоб це зробити, домашнє завдання має бути цікавим для учнів, впевнена Тетяна Івашкова.

Також у форматі відеоконференції у навчальному закладі проходить і урок з івриту.

У міській раді кажуть: дистанційне навчання  рекомендація Міністерства освіти України.

“Маючи організаційно-академічну автономію на сьогодні кожен заклад вирішує яким чином він буде сприймати цю ситуацію і яким чином буде відпрацьовувати.”

До формату дистанційного навчання у Дніпрі вже приєднались 45 шкіл. Інші свої онлайн уроки лише розробляють.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com