Спекуляція на карантині

Спекуляція цінами на захисні маски, дефіцит на засоби для дезінфекції рук та можливе подорожчання бензину. Впровадження карантину суттєво вплинуло на ситуацію у магазинах та аптеках як усієї країни, так і Дніпра. Окрім цього, гучний скандал розгорівся довкола авіаперевізника МАУ, який після повідомлення про закриття кордонів у декілька разів збільшив ціни на квитки. Наш Єгор Ромахло дізнавався  яких ще сюрпризів чекати дніпрянам .

Майже тисяча доларів  за білет додому. Антимонопольний комітет офіційно розпочав розслідування за фактом спекуляції ціною на квитки з боку авіаперевізника МАУ. Про це на своїй сторінці у соцмережах розповів голова Київського обласного відділення АМКУ.

“АМКУ вивчить ці факти і, у разі встановлення порушень конкурентного законодавства, покарає порушника. Нагадаємо, Комітет може накласти штраф у розмірі до 10% річного прибутку компанії.”

Та не квитками єдиними. Впровадження карантину, перш за все, активізувало фармацевтичні компанії. Ціни на захисні засоби стрімко злетіли вгору.

“П’ятнадцять гривень за одну захисну маску, якої вистачить на дві години безперервного носіння. Начебто, не космічні гроші. Однак, до впровадження карантину вони коштували як мінімум в п’ятеро менше.

Та навіть якщо ви й готові платити такі гроші  знайти маски у вільному доступі у Дніпрі вкрай важко. Для експерименту ми зайшли у декілька аптек.

Йдемо далі…

І в третє  не пощастило. Тут навіть не знають  коли будуть нові маски.

А от у супермаркетах міста, попри підвищений попит на сіль, крупи та туалетний папір  ціни залишаються приблизно на одному рівні. Однак думки покупців різняться.

Та от економісти запевняють  значних змін у цінах насправді не було. Проте, за останній тиждень все ж подорожчала картопля. І на це є причини.

А от чого варто очікувати  так це збільшення цін на паливо. Все через невелику паніку на валютному ринку, кажуть експерти. Перші наслідки цих коливань вже можна побачити просто подивившись на курс долара.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com