Чіткий алгоритм дій при підозрі на коронавірус

На Дніпропетровщині жодного випадку коронавірусної інфекції не зафіксовано. Та медики не втрачають пильність і напоготові. Усіх закликають не піддаватись паніці, але бути відповідальними: за найменших ознак хвороби  звертатися до лікарів. Де ж пацієнт може отримати допомогу та що робити при підозрі на коронавірус? Наші журналісти підготували чіткий алгоритм дій та пройшли увесь ланцюжок і переконались  усе працює, як годинник. Дивимось!

Негайно повідомити сімейного лікаря. Це перший ваш крок при ознаках хвороби. Описати свій стан та симптоми. Ретельне опитування чекатиме на вас, якщо ви самі прийдете до лікарні. Спеціаліст збере усю необхідну інформацію, проаналізує її та визначить, чи є у вас ризик коронавірусної інфекції.

“По-перше, це безпосередньо ознаки респіраторної інфекції. По-друге, це перебування пацієнта за кордоном протягом останнього місяця. Також це може бути контакт із захворілим, що повернувся із закордону або контакт з безпосередньо лабораторно підтвердженим випадком коронавірусної інфекції.”

При найменшій підозрі коронавірусу – лікар запише усіх, з ким міг контактувати пацієнт, та викличе спеціальну бригаду. Вона і доправить людину на госпіталізацію та подальше обстеження до інфекційної лікарні.

“Кожен випадок оцінюється індивідуально лікарем зі своїм керівництвом. Це робиться для того, щоб оперативно та негайно визначити та мінімізувати поширення інфекції.”

По допомогу ви можете звернутися, зателефонувавши на 103.

Після детального опитування, якщо стан не важкий, диспетчери передають інформацію сімейному лікарю. В іншому разі – екстрено направляють до пацієнта бригаду швидкої. Усі дії медиків відпрацьовані до автоматизму.

Лікарі-інфекціоністи вже попереджені заздалегідь та чекають на швидку з пацієнтом. Ймовірного хворого одразу везуть по спецвідділення. Після такого виклику – уся бригада медиків обов’язково здає на утилізацію свої захисні костюми.

Якщо ж у вас виникають питання щодо коронавірусної інфекції, ви можете зателефонувати на спеціальну гарячу лінію. Фахівці швидкої та лабораторного центру нададуть консультацію.

ТЕЛЕФОНИ ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ:

067 611 08 86, 068 979 96 24

Жодних підстав для паніки – твердять в обласному управлінні охорони здоров’я. Уся медична спільнота області напоготові. Дніпропетровщина робить усе можливе. Закупають апарати штучної вентиляції легенів, додатковий захист для медиків, і вже з дня на день область отримає експрес-тести для швидкої діагностики коронавірусу.

Та попри цілодобову готовність медиків, обережними та свідомими перш за все мають бути самі люди. Захворіли  сидіть вдома. Вчасно звертайтеся до лікаря. І обов’язково пам’ятайте про засоби профілактики.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com