Транспорт – на карантин

З 12-ї години дня рух поїздів та автобусів на міжміських та міжобласних маршрутах  повністю зупинений. Придбанні білети доведеться здати знову у каси. Та от деяким пасажирам, які планували скористатись послугами автовокзалу та придбали квитки до офіційного часу закриття  все одно не вдалося сісти на автобус. Тому без скандалу не обійшлося. Наш Єгор Ромахло почув думку дніпрян та гостей міста, які опинились у вимушеній ізоляції.

Рух потягів та електричок  зупинено. Усі виходи на платформи центрального залізничного вокзалу Дніпра перекриті ось такими ґратами. Пасажирам, які вже придбали білети, залишається лише здати їх знову у каси.

Повна ізоляція. Міжміські та міжобласні сполучення по усій Україні  перекриті. З дванадцятої години дня людей на територію авто та залізничних вокзалів Дніпра не пускають.

Додатково дніпрян про закриття вокзалу сповіщає постійне звукове повідомлення.

Проте, доступ до кас залізничного транспорту відкритий. І там потроху вишиковуються черги з пасажирів, які бажають здати квитки. Скасовання потягів через карантин люди сприйняли по-різному.

Керівництво ж Укрзалізниці просить пасажирів запастися терпінням та поставитись до надзвичайної ситуації із розумінням.

“Першочергове завдання керівництва Укрзалізниці – захист наших працівників та пасажирів. Відповідальність Укрзалізниці перед вами, вашим здоров’ям – це наш пріоритет.”

А от закриття автовокзалу у Дніпрі не обійшлося без скандалів. Деякі пасажири придбали квитки з часом виїзду до офіційного припинення роботи маршрутів. Однак виїхати з міста вони так і не змогли.

У профспілці ж перевізників повідомили: пасажири, які придбали квитки через інтернет, зможуть їх повернути без затримки. А от з квитками, придбаними саме на автовокзалі, все складніше.

“Всі квитки, які були придбані через сервісні каси  зараз вони зачинені з 12:00 – можна буде повернути після завершення строку карантину.”

Загалом на території Дніпропетровської області існує близько трьох з половиною сотень міжміських та міжселищних маршрутів. Через їхнє закриття вже почали створюватись об’єднання нелегальних перевізників, так званих попутників, які пропонують свої послуги через соцмережі. Ніяких важелів впливу в Укртрансбезпеки на них немає. Тому залишається лише сподіватись на відповідальність самих пасажирів, які за перших же ознак хвороби  самоізолюються.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com