На Дніпропетровщині вдалися до нових заходів карантину

Перевіряти кількість пасажирів в маршрутках вийшли сотні правоохоронців, а на кордоні області – з’явилися інфекційні блокпости. Про це, а також як влада підтримує людей під час карантину  далі в сюжеті наших кореспондентів.Нові заходи карантину! В’їзд та виїзд до Дніпропетровщини тепер контролюватимуть правоохоронці. На головних магістралях встановлять 21 пункт перевірки. На блокпостах водіям та пасажирам вимірюватимуть температуру. Також відсьогодні мобільні групи правоохоронців вийшли перевіряють кількість пасажирів у міському громадському транспорті . Їх має бути не більше 10. Порушників – штрафують.

На кінцевих зупинках диспетчери буквально перераховують людей, боячись великих штрафів.

Хтось із пасажирів ініціативу схвалює, а хтось – обурений новими правилами.

Представники АТП від змін у шоці та кажуть: незабаром багато водіїв будуть вимушені не виходити на маршрути через брак коштів.

На вулиці вивели понад 1000 поліцейських. Усі вони, твердять в головному управлінні – забезпечені засобами захисту, а патрульні машини – дезінфікують. На час карантину в Україні призупинено виклик строковиків на військову службу. Щоправда, на призовну компанію це не вплине, кажуть у військкоматах. Час витратять на роботу із документами призовників.

Деталі можна отримати за телефоном гарячої лінії  він зараз на ваших екранах.
777-08-094
Вчора президент України Володимир Зеленський підписав закон, відповідно до якого українці мають право працювати з дому та брати додаткову відпустку через карантин. Очільник країни наголосив, що в разі відмови на керівництво компаній очікує відповідальність.

Керівникам вишів заборонено виселяти студентів із гуртожитків. Це питання на особистому контролі в прем’єр-міністра України.

На час карантину банкам заборонено нараховувати будь-які пені, штрафи, підвищення відсотків за кредитами на споживчі потреби. Деяким людям  підвищать пенсію.

А ще держава планує відшкодовувати певним категоріям населення оплату комунальних послуг. Кого стосуватимуться зміни – урядники мають вирішити упродовж трьох днів.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com