Перший пацієнт з коронавірусом в Україні – одужав

11 канал запускає карту з оперативною інформацією про поширення вірусу в регіонах. Найсвіжіші деталі про нашу область  далі у сюжеті.Буквально вчора пізно ввечері стало відомо  двоє інфікованих коронавірусом виявили на Дніпропетровщині. Це подружжя, що повернулося із Франції. Люди самостійно звернулися за меддопомогою, як тільки-но з’явилися перші симптоми.

Наразі медики встановлюють, хто ще з ними контактував, аби обстежити цих людей та забезпечити їхню ізоляцію.

“Вони їхали потягом Київ  Запоріжжя, тому зараз ми вже відслідковуємо контакти, з ким вони були у купе. Вже знайшли таксиста, який віз їх додому. Він також в самоізоляції вдома. Також перевірили його стан, температури немає.”

Загалом в Україні станом на 19-ту годину 20-го березня коронавірус знайшли у 26 хворих. Найбільше їх у Чернівецькій області – 13. Вчора одна пацієнтка померла.

Натомість один чоловік у Чернівецькій області вже одужав, два тести поспіль дали негативний результат. У сусідній Івано-Франківській  одна смерть від хвороби. На Житомирщині – 2 випадки, один з них  летальний. На Київщині  двоє хворих, у самому Києві  троє. Один випадок у Донецькій області та б

Загалом із підозрою на коронавірус в нашій області знаходилося одинадцятеро хворих. Серед них троє артистів Дніпровського театру опери та балету. Проте вранці стало відомо  у всіх аналізи показали негативний результат.

“В однієї людини виявили грип. У 8 пацієнтів – звичайне ГРВІ. Нині вони під наглядом лікарів, стан здоров’я – задовільний.”

Щоправда, в обсервації й досі перебувають 40 членів трупи артистів. Також українська влада продовжує повертати співвітчизників, що застрягли в інших країнах через карантин. 63 мешканці Дніпра, яких евакуювали із різних куточків світу, зараз знаходяться вдома на самоізоляції. Їхній стан  задовільний. Так, запевняють чиновники, повинен робити кожен, хто зараз повернеться з-за кордону.

“Якщо ви приїхали з будь-якої країни, в якій є спалах коронавірусної інфекції, добровільна самоізоляція  це ваш обов’язок. Два тижні ви повинні знаходитись в ізоляції. Будь ласка, повідомте про це вашого лікаря, тоді у вас буде дружня компанія ці 2 тижні щодня.”

Нагадаємо, для лікування можливих хворих на коронавірус в області визначено дві госпітальні бази: Дніпровська міська лікарня №21 та Криворізька інфекційна лікарня. Загалом вони розраховані на 430 ліжок.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com