Українці розповідають про боротьбу з коронавірусом у світі

Шалений попит на харчові продукти, суворі заходи безпеки та самоізоляція. Це те, що зараз відбувається у багатьох країнах через пандемію коронавірусу. Як триває боротьба з вірусом в Америці, Ізраїлі, Франції та Польщі — українські громадяни ексклюзивно розповіли про ситуацію нашим кореспондентам.

Це полички звичайного супермаркету в США. Як ви бачите, майже кожен продуктовий відділ в магазині — порожній. Американці скуповують все, що тільки бачать. Особливим попит має хліб, вода та, як не дивно, туалетний папір. Томас проживає в штаті Джорджія, місто Атланта. Твердить — серед людей розгорнулась справжня паніка. За останніми даними, в Сполучених Штатах Америки захворілих на коронавірус вже понад десять тисяч.

У Франції ж хворих на COVID-19 вже понад дев’ять тисяч. Юлія українка, живе та працює у Парижі. Розповідає — в магазинах продукти швидко розкуповують, медичних масок в аптеках немає, антисептики також відсутні, а в інтернеті їх продають аж за 100 євро. Юлія каже — на початку карантину люди не надто дотримувались ізоляції.

Але, коли кількість захворілих значно зросла аж до дев’яти тисяч, французи зачинились вдома.

А ще у Парижі з’явилась чудова традиція. Кожного вечора, люди виходять на балкони своїх квартир та декілька хвилин аплодують медикам.

А от у Польщі, за словами українських студентів, паніки немає. Хіба що  спостерігається величезний попит на продукти в магазинах. також усі намагаються дотримуватись правил карантину. Ходять в масках, гумових рукавичках та на кожному кроці дезінфікують руки.

Додають — багато поляків взагалі не виходять на вулицю. Намагаються пересидіти пандемію вдома.

В Ізраїлі ж хворих на COVID-19 приблизно чотириста. Але карантин з суворими умовами. Тамтешня влада порекомендувала виходити на вулицю тільки за необхідності. Гуляти містом дозволяється не довше 10 хвилин. А навідуватися до супермаркету дозволено тільки, якщо в цьому магазині не працює доставка. Тимур проживає у місті Елайт, каже — в магазинах дефіциту немає взагалі. Додає — в більшості люди поводяться спокійно. Більше переймаються через відсутність роботи.

Спрогнозувати, коли завершиться всесвітній карантин, не може жоден посадовець, бо спад на захворюваність коронавірусом поки що не спостерігається.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com