На Дніпропетровщині нових інфікованих не зафіксовано

Сімдесят три випадки коронавірусної інфекції на дев’ятнадцяту годину маємо в Україні. За минулу добу кількість захворілих зросла одразу на третину! На Дніпропетровщині ж нових інфікованих не зафіксовано – у двадцять першій лікарні як і раніше знаходяться двоє хворих на коронавірус – подружжя, що повернулося із Франції. Їм діагностували хворобу ще дев’ятнадцятого березня.

На Дніпропетровщині вісімнадцять з двадцяти п’яти людей, у яких підозрювали коронавірусну інфекцію, вже отримали негативні результати і їх відпустили з лікарень додому. Ще п’ятеро чекають результатів на двох спеціально облаштованих госпітальних базах – у Дніпрі та Кривому Розі. Нині коронавірус підтверджений лише у подружжя, що повернулося із Франції – вони перебувають в двадцять першій лікарні Дніпра.

Дослідження біоматеріалів на коронавірусну інфекцію проводять вже не у столичному, а в нашому регіональному лабораторному центрі, розташованому в Дніпрі. Ось-ось сімейні лікарі та медики бригад швидкої допомоги отримають експрес-тести, тож діагностувати хворобу буде ще легше. І це значно скоротить час на отримання результатів.

Вже сьогодні до Дніпра прибудуть автобуси з нашими громадянами, яких евакуювали з-за кордону – це з півсотні людей. Продовж всього шляху за ними спостерігають епідеміологи. Потім вони перебуватимуть в обов’язковій самоізоляції.

У той самий час, у Дніпрі визначили і перевірили місця можливої обсервації людей – якщо в цьому буде потреба. Одне вже зайнято трупою артистів театру Опери та балету.

Очільники ж області звітують: про всяк випадок готують додаткові госпітальні бази. Наприкінці тижня Дніпропетровщина отримає нове обладнання для боротьби з можливими ускладненнями коронавірусу.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com