8 тисяч експрес-тестів на коронавірус

А також понад 5 тисяч масок та дві сотні респіраторів для лікарів. На Дніпропетровщину прибув спецвантаж меддопомоги з Китаю. А до міської інфекційної лікарні надійшли засоби захисту та медобладнання на понад три мільйони гривень. Як область готується до можливого збільшення хворих на коронавірус – дивіться далі в сюжеті.

8 тисяч швидких тестів на коронавірус й деяка кількість більш точних – так званих ПЛР. Більш як 5 тисяч масок та двісті респіраторів. Саме стільки отримала Дніпропетровщина з усього вантажу, що вчора ввечері прибув до України із Китаю.

Першочергові потреби області закриті, заявляють в облдержадміністрації. Незабаром очікують на додаткові поставки. Тим часом експрес-тести почали продавати в інтернет-магазинах за космічними цінами – від 11800 до понад 27 тисяч гривень за набір з 25 тест-касет. У департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації закликають не купувати їх. Запевняють, у разі потреби тест людині зроблять безкоштовно. При появі симптомів коронавірусу варто звертатися до сімейного лікаря. Окрім тест-систем 21 міська інфекційна лікарня сьогодні отримала й очікувану допомогу від міської влади на суму у 3 мільйона гривень.

Дніпровські медики отримали необхідні препарати для лікування хворих на коронавірус. Також, запевняють, деззасобів у лікарні вистачить на 3 місяці, захисних костюмів для лікарів – на місяць. Нагадаємо, на боротьбу із коронавірусом з бюджету Дніпра виділили 98 мільйонів гривень.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com