Що та в яких кількостях купують мешканці Кам’янського

Порожні полиці, дефіцит товарів та величезні черги у магазинах. Так розпочався карантин в Україні, попри те, що продовольча галузь працювала без перебоїв. Чи стих ажіотаж? Наша кореспондентка з Кам’янського відвідала три продуктових магазини, від великого супермаркету  до крамнички з найнеобхіднішими товарами.

Як і по всій Україні, мешканці розділились на 2 табори: одні запасаються товарами, інші  продовжують скуплятись у звичних обсягах. За моєю спиною знаходиться продуктовий магазин. Коло нього, як і раніше, періодично зупиняються розпити напої, поспілкуватися. Ми ж поцікавимося у людей, які виходять звідси, що та як часто вони купують.

Ми обійшли три магазини з різним обсягом покупців та різноманітністю асортименту. З того, що ми бачили, у найменшій крамниці пускають не більше 10 осіб за раз. В іншому магазині просто на касах накреслили червоні лінії для того, щоб люди дотримувалися дистанції. Кількість покупців приблизно така ж, як і до карантину. Більшість відвідувачів користуються масками, однак біда із рукавичками. Їх одягають одиниці. При цьому величезна кількість людей постійно торкається як товарів в упаковках, так і овочів та фруктів. Останніх, до речі, вистачає скрізь, де ми були. Однак періодично трапляються напівпорожні полички з крупами та туалетним папером. Проте навіть такі товари намагаються швидко поповнювати.

Тож ходити у магазин щодня, немов на прогулянку, не варто, однак і згрібати все з поличок теж не рекомендуємо. Більше про ситуацію у Кам’янському дізнавайтесь у наступних випусках.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com