Чи дотримуються дніпряни заходів самоізоляції?

По всій Україні діють суворі карантинні обмеження. За порушення  передбачені штрафи аж до тридцяти тисяч гривень, або навіть тюрма. Наш Марко Ручка перевірив, чи дотримуються дніпряни заходів самоізоляції. Чи багатьох людей можна зустріти в парках та на дитячих майданчиках? Та які шокуючі наслідки може мати людська байдужість до карантину — дивіться!

Один з дитячих майданчиків у центрі міста. Зазвичай тут просто не проштовхнутись, але сьогодні  майже безлюдно. Катерина живе неподалік, тож гуляє тут доволі часто. Каже, через карантин людей значно поменшало.

А це вже відомий всім дніпрянам парк Глоби. Жоден атракціон тут не працює, відкриті хіба що кіоски з кавою та снеками. Натовпу людей немає. Хтось просто прогулюється парами, з дітьми, або з чотирилапими улюбленцями. Більшість таки дотримуються заходів безпеки  носять захисні маски та зберігають відстань один від одного.

Жанна вийшла на прогулянку з дітьми. Правил карантину родина дотримується: усі носять маски та рукавички.

Оптимістичний настрій зберігає і малеча.

Але так безлюдно, як сьогодні, точно не було на вихідних. Хтось з вудочкою на риболовлю, а хтось з друзями та родиною  на сезонні шашлики. Про соціальну дистанцію та захисні засоби й мови не було.

Вочевидь, ці люди не розуміють, що ризикують не лише своїм, а й ЧУЖИМ здоров’ям. Як от ця жінка з Буковини. Нещодавно вона повернулась з Італії, самоізоляцію проігнорувала та ходила, де їй заманеться. Зрештою, виявилася хворою на коронавірус і, ймовірно, примудрилась заразити десятки жителів не лише свого, а й сусідніх сіл. Тепер за свою безвідповідальність уся в сльозах буквально на колінах благає пробачення.

Не зупиняє пандемія коронавірусу і вірян в селі Волоко, Чернівецької області. Без страху та захисних масок люди масово ходять до церкви та по черзі цілують ікони. Попри те, що Буковина  лідер за швидкістю зараження.

І таких прикладів по країні безліч. Аби хоч якось вплинути на українців, депутати запровадили адміністративну та кримінальну відповідальність. За порушення правил карантину вас можуть оштрафувати на суму від 17 до аж 30 тисяч гривень! А у випадку тяжких наслідків передбачена в’язниця  від 5 до цілих 8 років. Тим часом, поліція Дніпра за період карантину склала вже зо три десятки адмінпротоколів. Спочатку штрафували водіїв маршруток, зараз же більше уваги приділяють людям, які не дотримуються карантину в громадських місцях.

“Є поодинокі такі події  і сауна є, і автомагазин працював, коли вже була заборона на торгівлю, окрім продуктових магазинів. Тому на такі магазини і заклади так само складаються протоколи.”

Тож, якщо ви не бажаєте сплачувати величезні штрафи, а головне  залишатись здоровим і не наражати на небезпеку оточення — дотримуйтесь самоізоляції! Та не забувайте: карантин  це не канікули

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com