Як уникнути депресії, сидячи в чотирьох стінах?

Одне з найактуальніших питань під час карантину. Через коронавірус мільйони людей у всьому світі залишаються вдома. Як зберегти психологічне здоров’я і не підхопити вірус тривоги та відчаю  наша Вікторія Будзинська назбирала для вас купу корисних порад. Про карантинні антидепресанти  дивіться!

Ірина  знаходиться вдома від початку карантину. Кожен її ранок починається з вимірювання температури. Спершу думала, що така перерва від життя-офлайн потрібна для саморозвитку.

“Продовжити вчити англійську, продовжити вчити польську, нарешті думала доберусь до гітари й вивчу декілька пісень. І за цим усім у мене випрацювалася якась така паніка тому, що коли дуже багато всього хочеш розумієш  а раптом не встигнеш?”
Однак швидко зрозуміла  цей час потрібен для іншого:

“Напевно карантин  це той час, коли не потрібно нікуди поспішати, а просто сісти й осмислити: а що врешті-решт трапилося?”

Адже ситуація з пандемією у світі й справді непокоїть велику кількість людей, змушує хвилюватися за своє здоров’я та безпеку близьких. Під час карантину психотерапевт Антон Куликович радить: найкраще емоційне розвантаження  це спілкування з родиною та рефлексія.

Вимушена самоізоляція позбавила нас активного способу життя. Але альтернатива знайшлася швидко  спорт в домашніх умовах завдяки онлайн-тренуванням:

Цей дніпровський фітнес-клуб запустив безкоштовні онлайн-тренування. До них долучаються близько вісімсот глядачів. Це набагато більш, ніж під час звичного заняття у залі. Тренерка Ганна Швачич каже, вправи  чудовий спосіб зняти напругу.

Підняти настрій та розважити під час карантину можуть і онлайн-концерти. Попри тотальні обмеження, музиканти знайшли шлях до сердець своїх фанатів. У прямих ефірах соцмереж вони виконують свої найкращі хіти, читають коментарі та спілкуються з глядачами.

Соліст гурту COLDPLAY Кріс Мартін  один з перших світових зірок влаштував міні онлайн-концерт та закликав своїх фанів дотримуватися карантину. Не відстають й українські зірки. Джамала, Юлія Саніна з гурту HARDKISS, Павло Варениця з гурту Epolets та O.torvald – також радують безпечними та безкоштовними концертами.

“Щоб ви залишалися вдома, піклувалися про своїх батьків, літніх людей, телефонували своїм бабусям та дідусям  щоб вони також залишалися вдома  все це дуже правильні речі. Вам за це дуже величезна подяка. Це суперкласно.”

Якщо ж ви скучили за природою  спостерігати за звичайними качками також можна у прямому ефірі, і навіть їх погодувати. Після невеликого донату пернатим зі спеціальної годівнички автоматично висипається корм.

Це лише невелика частина того, як можна розважитись вдома та зберегти психологічне здоров’я. Крім того, гарним антидепресантом є генеральне прибирання, онлайн-обід з друзями, медитування, або ж просто хороше українське кіно. Головне  дотримуйтесь карантину. Бо він береже наші життя.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com