Наслідки негоди у Дніпрі

 

Затоплені будівлі й вулиці, повалені дерева та обірвані електродроти! Це наслідки вчорашньої негоди у Дніпрі. Від потужного дощу та граду найбільше постраждав центр міста. Каналізація та левнівки не витримали напруги, відтак дороги та перші поверхи будинків у середмісті буквально змивало.

Чому Дніпро знову не витримав іспиту зливою – Марко Ручка розповість.

На цих кадрах наслідки потужної зливи. Затопленим опинився майже весь центр Дніпра. Негоду каналізаційні системи не витримували. Тому вода неслась вулицями, немов водоспад. Люди емоцій не стримували.

Вже традиційно затопило та розмило Селянський узвіз. До того ж – тут ще й прорвало каналізацію. Як наслідок – перші поверхи будинків опинились у воді.

Утім, на ранок ситуація не надто змінилась.

“Лише подивіться, наслідки негоди тут залишились навіть
на другий день після потужної зливи. Вся дорога вкрита глиною та піском, скрізь глибоки калюжі. Пройти пішки – нереально. Заїхати на автівці – взагалі виклик.”

Місцеві вже втомилися від постійних проблем на цій вулиці. Пан Володимир каже — для жителів кожен дощ – це катастрофа.

Вже понад місяць комунальники тут працюють над укладанням нового асфальту. Саме їх місцеві охрестили винними у потопі. Мовляв, під час робіт щось пішло не так. У комунальників – своя версія.

Утім, топило не тільки житлові будинки, а і торговельні центри. Перший поверх ТРЦ на вулиці Глінки,2 перетворився маленький басейн. Левнівки — не витримували.
В мерії кажуть — зі вчорашнього вечора і до самого ранку працювало вісім бригад аварійної служби. Менше ніж за добу змогли усунути всі проблеми. Кажуть, каналізаційни системи не витримали – бо дощ був потужним.

Лиха додав і сильний вітер. Вирвав сотні гілок та завалив з десяток дерев. Безліч з них падали на трамвайні рейки, або рвали тролейбусні дроти. Через це зупивнявся електротранспорт. Наслідки ліквідовували зо три десятка комунальників.

А ще негода знеструмила негода понад півтори тисячі абонентів. Вітер пошкодив багато електромереж.

І обнадійливий прогноз гідрометцентру. За даними синоптиків значних опадів протягом цього тижня більше не очікується.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com