Міжнародні новини від 11 каналу. 27 березня.

У Кенії під час пожежі в одному з інтернатів загинуло щонайменше 58 дітей. Ще 28 школярів отримали важкі травми.

Уряд Туреччини запропонував на розгляд Єврокомісії програму реформ, яка має допомогти цій країні вступити до Європейського Союзу.

Президент Македонії Борис Трайковскі зустрівся у Скоп‘є з Генеральним секретарем НАТО Джорджем Робертсоном. Тим часом після масштабних боїв ситуація в районі Тетово стабілізувалася. Урядові війська захопили позиції сепаратистів навколо міста.

Московська міліція спільно з митниками Сполучених Штатів розкрила мережу збуту дитячої порнографії, яка оперувала через Інтернет.

Палестинський снайпер убив 10-місячну єврейську дівчинку. Це сталося вчора у місті Хевроні на Західному березі ріки Йордан. У голову дитини попали дві кулі.

Ліга арабських держав висловилася за економічний бойкот Ізраїлю. Це сталося на самміті Ліги, який відкрився сьогодні в столиці Йорданії Аммані.

Цієї ночі поїзд з ядерними відходами перетнув кордон між Францією і ФРН. Уздовж маршруту патрулюють посилені наряди німецької поліції.

У Кенії під час пожежі в одному з інтернатів загинуло щонайменше 58 дітей. Ще 28 школярів отримали важкі травми. За попередніми даними, пожежа почалася зі спального приміщення. Причина її виникнення ще не встановлена. Поліція не виключає можливості підпалу. Два тижні тому подібне сталося в Нігерії – там живцем згоріли 30 школярок. В африканських інтернатах вікна спалень, як правило, заблоковані – для попередження пограбувань і несанкціонованих відвідувань.

Уряд Туреччини запропонував на розгляд Єврокомісії програму реформ, яка має допомогти цій країні вступити до Європейського Союзу. Комісар ЄС Ферхойген, котрий координує питання розширення Євросоюзу, назвав програму важливою віхою на шляху Туреччини до об‘єднаної Європи. У той же час комісар зажадав від Анкари конкретних кроків, таких як скасування смертної кари і забезпечення прав курдської меншини. Туреччина з 1999 року є офіційним кандидатом на вступ до ЄС.

Президент Македонії Борис Трайковскі зустрівся у Скоп‘є з Генеральним секретарем НАТО Джорджем Робертсоном. Гість високо оцінив стриману рішучість македонського керівництва у розв‘язанні збройного конфлікту та відзначив успіхи македонської армії.
Тим часом після масштабних боїв ситуація в районі Тетово стабілізувалася. Урядові війська захопили позиції сепаратистів навколо міста. За офіційними даними, жоден військовослужбовець не загинув. Поранення отримали двоє солдатів і один поліцейський. Є поранені і серед місцевих жителів. Македонські військові визнають, що бойовики добре озброєні і організовані. Тим часом декілька сотень албанських біженців залишили свої села навколо Тетово і попрямували у бік косівського кордону.

Московська міліція спільно з митниками Сполучених Штатів розкрила мережу збуту дитячої порнографії, яка оперувала через Інтернет. П’ятьом громадянам Росії пред’явлено звинувачення у виробництві та продажі відео, на якому 8-річні хлопчики були показані як об’єкти сексуальних домагань.

Палестинський снайпер убив 10-місячну єврейську дівчинку. Це сталося вчора у місті Хевроні на Західному березі ріки Йордан. У голову дитини попали дві кулі. Батько дівчинки, який у той момент тримав її на руках, отримав поранення. У Хевроні живуть лише декілька сотень євреїв та близько ста тисяч палестинців. Після вбивства дитини ізраїльські війська почали обстрілювати арабські райони з артилерії і танків.
Ще один інцидент стався сьогодні вранці в Єрусалимі. Біля входу до супермаркета, який відвідують переважно євреї, вибухнула бомба, закладена в автомобілі. У той момент поблизу майже не було людей. За останніми повідомленнями, поранені п‘ятеро ізраїльтян, четверо з них – серйозно.

Ліга арабських держав висловилася за економічний бойкот Ізраїлю. Це сталося на самміті Ліги, який відкрився сьогодні в столиці Йорданії Аммані. Йорданський міністр закордонних справ принц Сауд аль-Фейсал заявив, що коли Ізраїль буде і надалі уникати мирних переговорів з палестинцями, то арабським державам доведеться стати на шлях конфронтації. Щодо санкцій проти Іраку одностайності серед арабів немає. Деякі країни вимагають скасування ембарго, тоді як Кувейт і Саудівська Аравія дотримуються протилежної думки.

Цієї ночі поїзд з ядерними відходами перетнув кордон між Францією і ФРН. Уздовж маршруту патрулюють посилені наряди німецької поліції. В кількох місцях охоронцям порядку довелося звільняти колію від борців за чистоту довкілля та споруджених ними барикад. В одному випадку маніфестанти прорвали поліцейський кордон і сіли на рейки. Вони заявили, що добровільно своїх позицій не залишать і готові заночувати на залізничному полотні. Щоправда, через якийсь час “зелені” мирно дозволили поліції віднести їх убік. Зовсім іншою була ситуація на відстані кількох кілометрів від цього місця. Демонстранти пошкодили рейки і вступили в сутички з правоохоронцями. Багатьох з них затримали.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com