Міжнародні новини від 11 каналу. 29 березня.

Незважаючи на відчайдушні протести німецьких захисників довкілля, контейнери з ядерними відходами прибули до пункту призначення – сховища «Горлебен» у Нижній Саксонії.

Уряд Македонії повідомив про успішне завершення операції проти албанських сепаратистів на кордоні з Косово. Проте бої ще не закінчилися.

Цієї ночі ізраїльські військові вертольоти завдали ударів по цілях у Секторі Ґаза та в місті Рамалла. Ракетний обстріл вівся, як правило, по казармах палестинських сил безпеки та елітного підрозділу під назвою «Загін 17», який охороняє Президента Палестини Ясира Арафата.

У парламенті Мексики виступили лідери індіанських повстанців. Вони зявилися до Конгресу у військовій формі та масках.

У Балтійському морі на відстані 25 кілометрів від німецького берега зіткнулися танкер і сухогруз. Обидва судна зазнали серйозних ушкоджень, однак залишилися на плаву.

Московський Большой театр відзначає свій ювілей – 225 років від моменту заснування. Світової слави він зажив завдяки класичному балету і опері.

Німецька поліція заарештувала чоловіка, якого звинувачують у згвалтуванні і вбивстві 12-річної дівчинки. Заарештованому 25 років.

Незважаючи на відчайдушні протести німецьких захисників довкілля, контейнери з ядерними відходами прибули до пункту призначення – сховища «Горлебен» у Нижній Саксонії. Уночі контейнери перевантажили з поїзда на спецавтомобілі. При цьому знову сталися сутички демонстрантів з поліцією. Загалом протягом трьох днів було поранено 5 правоохоронців і підпалено кілька поліцейських автомобілів. Близько шестисот демонстрантів опинилися за гратами. Останню двадцятикілометрову ділянку шляху охороняли 6 тисяч поліцейських.

Уряд Македонії повідомив про успішне завершення операції проти албанських сепаратистів на кордоні з Косово. Проте бої ще не закінчилися. Артилерія, танки і бойові вертольоти урядової армії атакують останній оплот албанських сепаратистів на території Македонії. Учора розташовані в зоні конфлікту німецькі солдати з контингенту KFOR взяли в полон близько 50 озброєних албанців, які намагалися перебратися з Косово до Македонії. Крім того, миротворці знайшли склад зброї бойовиків.

Цієї ночі ізраїльські військові вертольоти завдали ударів по цілях у Секторі Ґаза та в місті Рамалла. Ракетний обстріл вівся, як правило, по казармах палестинських сил безпеки та елітного підрозділу під назвою «Загін 17», який охороняє Президента Палестини Ясира Арафата. Загинуло, по меншій мірі, двоє арабів, у тому числі один з Арафатових охоронців. Близько шістдесяти палестинців отримали поранення. Ізраїльтяни також розбомбили будинок Ясира Арафата, який зараз перебуває на самміті Арабської ліги в Йорданії.
Повітряна атака була проведена у відповідь на серію терактів, що сталися в ізраїльських містах протягом трьох днів. Уряд Ізраїлю поклав відповідальність за насильство на палестинські спецслужби.
Останній вибух стався вчора неподалік від Тель-Авіва. Фанатик підірвав бомбу на зупинці, де єврейські школярі чекали автобус. Разом з терористом загинуло двоє підлітків, ще чотирьох доставили до лікарні. Один з поранених перебуває в критичному стані. Трохи пізніше в двох інших ізраїльських містах сили безпеки виявили і знешкодили ще дві бомби.

У парламенті Мексики виступили лідери індіанських повстанців. Вони зявилися до Конгресу у військовій формі та масках. Представниця повстанського руху сапатистів виголосила промову перед напівпорожнім залом, бо чимало депутатів бойкотували засідання. Партизани домагаються розширення прав 10-ти мільйонів корінних жителів Мексики та внесення відповідних доповнень до Конституції країни. Індіанці заявили про свою готовність припинити збройну боротьбу і розпочати переговори з владою. Сапатисти вперше схвально відгукнулися про миротворчі зусилля мексикаського президента Вісенте Фокса.

У Балтійському морі на відстані 25 кілометрів від німецького берега зіткнулися танкер і сухогруз. Обидва судна зазнали серйозних ушкоджень, однак залишилися на плаву. На борту танкера, що йшов під прапором Маршалових островів, було 33 тисячі тонн нафтопродуктів. Через пробоїну, яка утворилася внаслідок аварії, кілька тисяч тонн пального вилилося у воду. Команді вдалося задраїти отвір і запобігти подальшому забрудненню моря. За останніми даними, вітер жене нафтову пляму до узбережжя Данії.

Московський Большой театр відзначає свій ювілей – 225 років від моменту заснування. Світової слави він зажив завдяки класичному балету і опері. Учора до театру прибули зірки сцени і політичні діячі Росії та зарубіжжя. Виступаючи на відкритті вечора, Президент Володимир Путін назвав Большой театр символом Росії та її національної культури. Потім відбувся гала-спектакль, складений з фрагментів багатьох відомих вистав.
Зараз театр переживає не найкращі часи. Стара будівля потребує ремонту, а репертуар – змін і оновлення.

Німецька поліція заарештувала чоловіка, якого звинувачують у згвалтуванні і вбивстві 12-річної дівчинки. Заарештованому 25 років. Його вину слідство встановило за результатами генетичного аналізу. Він уже зізнався в скоєнні злочину.
Школярка зникла 22 лютого. Два тижні її шукали 5 тисяч поліцейських. Нарешті труп дівчинки випадково знайшли в лісовому масиві.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com