Міжнародні новини від 11 каналу. 11 квітня.

Учора в «північній столиці» Росії завершилися німецько-російські консультації на найвищому рівні. Підбиваючи підсумки зустрічі, Президент Володимир Путін пообіцяв докласти максимум зусиль для остаточного розв’язання проблеми зовнішніх боргів Росії.

Нідерланди стали першою в світі країною, де офіційно дозволено евтаназію. Учора ввечері верхня палата парламенту ухвалила закон, який дозволяє лікарям за певних умов допомагати безнадійно хворим пацієнтам піти з життя.

Ізраїльські війська випустили декілька ракет по палестинських об’єктах у секторі Газа після того, як араби з мінометів обстріляли єврейські поселення. Прем’єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон попередив, що коли палестинці не припинять насильства, наслідки будуть серйозними.

Ешелон з радіоактивними відходами з німецьких атомних електростанцій перетнув учора ввечері французький кордон. У п’ятьох контейнерах знаходиться відпрацьоване уранове паливо з реакторів трьох АЕС, розташованих у Баварії, Баден-Вюртемберзі та Гессені.

Передавачі “Радіо Ватикану”, яке транслює програми чотирма десятками мов, розташовані на околиці Рима, поширюють надлишкове електромагнітне випромінювання, яке є причиною підвищеної захворюваності на лейкемію.

У Туреччині продовжуються протести проти економічної політики уряду. Сьогодні в Анкарі на вулиці вийшли близько 70 тисяч осіб.

Місцеві власті Майорки вирішили запровадити новий вид податку. На їхню думку, численні туристи повинні самі платити за прибирання сміття, тонни якого вони залишають на пляжах.

Учора в «північній столиці» Росії завершилися німецько-російські консультації на найвищому рівні. Підбиваючи підсумки зустрічі, Президент Володимир Путін пообіцяв докласти максимум зусиль для остаточного розв’язання проблеми зовнішніх боргів Росії. Він повідомив, що Москва обслуговуватиме також ті борги, які дісталися їй у спадщину від колишнього Радянського Союзу. Канцлер ФРН Герхард Шрьодер виступив за розширення німецьких інвестицій у російську економіку. На його думку, найбільш привабливим для інвесторів є паливно-енергетичний комплекс. Разом з тим Шрьодер заявив, що проблема російських боргів не повинна вирішуватися за рахунок надання іноземним інвесторам режиму найбільшого сприяння.
Учора, коли канцлер відвідав Царське село, росіяни передали йому картину, яка колись прикрашала Дрезденську галерею і вважалася втраченою під час Другої світової війни. Картина датується 17 століттям.
Володимир Путін прийняв запрошення відвідати ФРН у вересні нинішнього року.

Нідерланди стали першою в світі країною, де офіційно дозволено евтаназію. Учора ввечері верхня палата парламенту ухвалила закон, який дозволяє лікарям за певних умов допомагати безнадійно хворим пацієнтам піти з життя. Міністр охорони здоров’я Нідерландів Ельс Борст висловила надію, що рішення голландського парламенту додасть сміливості світовій спільноті обговорювати цю делікатну тему. Досі в окремих випадках евтаназію дозволяли лише Швейцарія, Бельгія, Колумбія та американський штат Ореґон, проте там відповідні закони є значно жорсткішими, аніж в Нідерландах.
Незважаючи на те, що близько 80 відсотків голландців виступають за евтаназію, ухвалене рішення викликало різку критику з боку опозиції та представників церкви. Серед іншого висловлюється побоювання щодо можливого зловживання новим законом.

Ізраїльські війська випустили декілька ракет по палестинських об’єктах у секторі Газа після того, як араби з мінометів обстріляли єврейські поселення. За заявою палестинської сторони, в результаті ракетної атаки вбитий військовий лікар і 17 осіб поранені. Ракети класу “земля-земля” вразили штаб-квартиру палестинської військово-морської поліції і будинок військової розвідки. За словами представників адміністрації автономії, удари Ізраїлю по палестинських об’єктах фактично означають стан війни.
Прем’єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон попередив, що коли палестинці не припинять насильства, наслідки будуть серйозними.

Ешелон з радіоактивними відходами з німецьких атомних електростанцій перетнув учора ввечері французький кордон. У п’ятьох контейнерах знаходиться відпрацьоване уранове паливо з реакторів трьох АЕС, розташованих у Баварії, Баден-Вюртемберзі та Гессені. Після переробки на французьких підприємствах відходи будуть поховані на території Німеччини.
Транспортування радіоактивного вантажу супроводжувалося акціями протесту активістів “Greenpeace”. Вісім маніфестантів прикували себе наручниками до рейок недалеко від міста Швайнфурт. У Баварії поліція затримала 14 “зелених”.

“Радіо Ватикану”, яке транслює програми чотирма десятками мов, потрапило в найскладніше становище за всю свою історію. Італійські медики стверджують, що передавачі радіостанції, розташовані на околиці Рима, поширюють надлишкове електромагнітне випромінювання, яке є причиною підвищеної захворюваності на лейкемію. Міністр охорони навколишнього середовища Італії погрожує відключити передавачі від електроенергії.

У Туреччині продовжуються протести проти економічної політики уряду. По всій країні проходять демонстрації. Сьогодні в Анкарі на вулиці вийшли близько 70 тисяч осіб. Вони скандували антиурядові лозунги і вимагали відставки прем’єр-міністра Бюлента Еджевіта. В рядах маніфестантів були, переважно, дрібні підприємці, які сильно постраждали від недавньої лібералізації курсу турецької валюти. Під час демонстрації сталися сутички з поліцією.

Місцеві власті Майорки вирішили запровадити новий вид податку. На їхню думку, численні туристи повинні самі платити за прибирання сміття, тонни якого вони залишають на пляжах. Об’єднання власників готелів виступило проти нововведення і заявило, що звернеться до Конституційного суду.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com