Міжнародні новини від 11 каналу. 21 червня.

Американське Федеральне бюро розслідувань спільно з силовими структурами Мексики і Колумбії завдало серйозного удару наркомафії. Заарештовано понад двісті п’ятдесят осіб, вилучено великі партії кокаїну і марихуани та значну суму грошей. Операції передувало кількамісячне розслідування.

За повідомленням засобів масової інформації Іраку, вчора американські та британські літаки скинули бомби на стадіон в місті Тель-Афрі на півночі країни, внаслідок чого загинули двадцять три особи і одинадцять отримали поранення. Як доказ телебачення показало стадіон, осколки з англійськими написами, а потім поранених у лікарні. Якщо ця інформація правдива, то йдеться про найсерйозніший після 1998 року інцидент. Однак Вашингтон і Лондон називають іракські повідомлення вигадками режиму Хусейна. А тим часом телебачення показує похорон загиблих, який перетворився в антиамериканську демонстрацію. Багдад оголосив про агресію НАТО напередодні засідання Ради Безпеки ООН, на якому буде йти мова про міжнародні санкції проти Іраку.

Рада НАТО вирішила відправити до Македонії спеціальний підрозділ з трьох тисяч солдатів для роззброєння албанських бойовиків. В операції будуть задіяні також тилові частини миротворчих сил КейФОР, які зараз знаходяться в Македонії. Вони отримають необхідний транспорт і спеціальне озброєння. Оскільки Македонія є учасником програми «Партнерство заради миру», то для введення військ на її територію НАТО не потрібно отримувати мандат ООН. Однак необхідною передумовою цього є мирна угода між македонським урядом і сепаратистами. Північноатлантичний альянс закликав воюючі сторони не полишати спроб урегулювання конфлікту політичними методами. Вчора македонське керівництво перервало мирні переговори в Скоп’є після того, як албанці зажадали проголошення федерації.

Учора на Західному березі Йордану сталися нові інциденти. Біля міста Рамалли ізраїльські солдати застрелили палестинця, який вчинив опір при арешті. У Наблосі від куль палестинських екстрімістів загинув єврейський поселенець. В Єрусалимі сталася сутичка між поліцією та поселенцями, які спробували взяти штурмом резиденцію прем’єр-міністра Ізраїлю Аріеля Шарона. Маніфестанти вимагали негайних жорстких дій проти палестинців. Тим часом представники ізраїльської і палестинської секретних служб збираються провести консультації для укріплення перемир’я.

Сьогодні вночі і вранці у головному місті Північної Ірландії Белфасті сталися найбільші за останні роки сутички між католиками і протестантами. У вуличних боях взяли участь декілька сотень осіб. Поліція намагалася втримати ворогуючі групи на відстані, і сама стала об’єктом атак. У правоохоронців летіло бензинові бомби, пляшки з запалювальною сумішшю і каміння. Поранені п’ятнадцять поліцейських. Безпорядки розпочалися ще у вівторок, коли протестанти закидали камінням католиків, які забирали своїх дітей з церковної початкової школи. Католицька меншість Північної Ірландії вже багато років бореться за незалежність цієї британської провінції від Лондона.

Через два тижні після виборів у Великобританії перше засідання новообраного парламенту, за традицією, відкрила королева. Єлизавета II виступила з промовою, у якій повідомила про плани парламенту на перший рік роботи. У портфелі лейбористського уряду – два десятки законопроектів, покликаних забезпечити реформи у галузях охорони здоров’я, освіти і транспорту. Разом з тим королева не згадувала про референдум щодо введення в країні єдиної європейської валюти.

Італійський сенат висловив довіру новому урядові, сформованому Прем’єр-міністром Сільвіо Берлусконі. “За” проголосували сто сімдесят п’ять сенаторів, “проти” – сто тридцять три. Голова уряду оголосив про початок масштабних реформ економіки і податкової системи. Опозиція піддала цю заяву критиці, вважаючи плани прем’єра занадто сміливими. Берлусконі знову закидали протиріччя між його службовими та бізнесовими інтересами. Сьогодні кабінету міністрів необхідно пройти ще одне голосування про довіру в нижній палаті парламенту. Проте оскільки там, як і в Сенаті, переважають депутати від коаліції Берлусконі, позитивний результат не викликає сумнівів.

Американське Федеральне бюро розслідувань спільно з силовими структурами Мексики і Колумбії завдало серйозного удару наркомафії. Заарештовано понад двісті п’ятдесят осіб, вилучено великі партії кокаїну і марихуани та значну суму грошей. Операції передувало кількамісячне розслідування.

В Австралії пацієнтом стоматолога став мешканець одного з зоопарків – білий ведмідь Пінг-Понг. Лікування кореня зуба відбувалося під загальним наркозом. Спеціальне медичне обладнання було доставлене зі Сполучених Штатів Америки.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com