У Польщі повінь набуває все більших масштабів. У районі міста Сандомира ріка Вісла прорвала захисні дамби в 5 місцях і за декілька хвилин затопила 5 сіл. Як відзначають фахівці, перенасичені вологою земляні вали не витримують такого тривалого напору води і можуть бути прорвані практично на будь-якій ділянці. 12000 мешканців евакуйовані з затоплених населених пунктів. Разом з тим декілька сотень селян відмовилися виїжджати, не бажаючи залишати напризволяще худобу і майно. У район повені стягнуто більше 1000 пожежників, котрі в Польщі займаються ліквідацією надзвичайних ситуацій.

У Польщі повінь набуває все більших масштабів. У районі міста Сандомира ріка Вісла прорвала захисні дамби в 5 місцях і за декілька хвилин затопила 5 сіл. Як відзначають фахівці, перенасичені вологою земляні вали не витримують такого тривалого напору води і можуть бути прорвані практично на будь-якій ділянці. 12000 мешканців евакуйовані з затоплених населених пунктів. Разом з тим декілька сотень селян відмовилися виїжджати, не бажаючи залишати напризволяще худобу і майно. У район повені стягнуто більше 1000 пожежників, котрі в Польщі займаються ліквідацією надзвичайних ситуацій. У рятувальних роботах також бере участь армійський батальйон.
До Польщі почала поступати іноземна гуманітарна допомога: медикаменти, ковдри, засоби дезинфекції, а також генератори і насоси для відкачування води.
Пік повені прогнозується на сьогоднішній вечір, коли рівень води у Віслі може стати небезпечним для польської столиці. За розпорядженням властей Варшави проводиться укріплення захисних валів. З набережних евакуюють літні кафе і дитячі майданчики.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com