У музичні магазини Європи надійшло більш мільйона компакт-дисків, захищених від піратства. Цей експеримент організували найбільші світові компанії звукозапису. Задача експерименту – перевірити, чи можливо цілком заборонити копіювання компакт-дисків на комп’ютерні вінчестери.
З вінчестера музику можна знову переписати на чистий диск – це один з найпростіших способів поповнювати музичну колекцію, не витрачаючи величезні гроші на ліцензійні звуконосії. Тільки торік у Німеччині в такий спосіб було виготовлено більше дисків, ніж фабричним шляхом. Представники компаній-організаторів експерименту поки відмовляються повідомити, диски яких виконавців захищені від копіювання. У бесідах з журналістами вони лише говорять, що мають намір активно боротися з поширенням нелегальних записів у форматі mp3 і копіюванням компакт-дисків у домашніх умовах. Уже відомо, що якщо все-таки спробувати переписати захищений диск на комп’ютер, користувач чи зіткнеться з дуже низькою якістю звуку, чи з тим, що машина зовсім відмовиться виконувати його команду. Більш того, створені дома копії таких дисків, як говорять експерти, буде практично неможливо відтворювати на побутовій аудіоапаратурі.
Один з варіантів цієї технології, розроблений компанією Midbar, припускає, що компакт-диски можна буде переписувати на комп’ютер лише для прослуховування – але не для повторного копіювання. Існують і ще дві подібні методики. Про їхні деталі поки нічого не говориться, але відомо, що з їхньою допомогою виробники хочуть захистити близько 450 000 компакт-дисків.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com